Σπάταλο το παλάτι του Μονακό - Πρώην λογιστής μιλάει για μυστικό λογαριασμό του Αλβέρτου στις ερωμένες του & τα εκατομμύρια που ξοδεύει η Σαρλίν ...

Τους έδωσε στεγνά ...

Όλα στη φόρα φαίνεται να έβγαλε ο λογιστής του πρίγκιπα Αλβέρου αποκαλύπτοντας πολλά μυστικά ...

Συγκεκριμένα, ο 67χρονος Κλοντ Παλμέρο, πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του Παλατιού έδωσε στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» τα "μυστικά σημειωματάρια" του.

Ειδκότερα, δείχνουν πως ο πρίγκιπας Αλβέρτος ξοδεύει εκατομμύρια κάθε χρόνο από έναν μυστικό γαλλικό τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώνει τις πρώην ερωμένες και τα παιδιά που έχει αποκτήσει από αυτές, με την 31χρονη Τζασμίν Γκριμάλντι και τον 20χρονο Αλεξάντερ Κόστερ Γκριμάλντι, τα δύο νόθα παιδιά του, να λαμβάνουν επιδόματα ύψους 344.000 δολαρίων ετησίως ο καθένας.

Αυτό συνέβαινε την ώρα που η πριγκίπισσα Σαρλίν φέρεται να σπατάλησε 826.000 λίρες για να ανακαινίσει την εξοχική της βίλα στο Κάλβι, στο νησί της Κορσικής, μαζί με 860.000 λίρες για να διακοσμήσει το γραφείο της στο Μόντε Κάρλο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα σημειωματάρια αυτά, η Σαρλίν φέρεται να έδινε μισθό 250 λιρών την ημέρα στον προσωπικό της σεφ, ενώ και η οικογένειά της λάμβανε επίσης εκατοντάδες χιλιάδες λίρες.


instagram @palaisprincierdemonaco

Η 46 royal και οι ... παράνομοι μετανάστες

Παράνομοι μετανάστες αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος του οκταμελούς προσωπικού πλήρους απασχόλησης της πριγκίπισσας Σαρλίν.

«Η Αυτού Μεγαλειότης, η πριγκίπισσα, βάζει ανθρώπους να δουλεύουν γι’ αυτήν που δεν συμμορφώνονται με τους νόμους», φέρεται να είχε προειδοποιήσει ο Παλμέρο τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Σε μια επιστολή, που γράφτηκε τον Ιανουάριο του 2017, είπε ότι ένας άλλος εργαζόμενος από τις Φιλιππίνες ήταν «παράνομος για 5 χρόνια», παρά το γεγονός ότι διέθετε αποκλειστικά τουριστική βίζα ενός μήνα. «Πληρώνεται με 100 ευρώ την ημέρα, κάτι που είναι εκτός κλίμακας», έγραψε ο Παλμέρο.

Πρίγκιπας Αλβέρτος και πριγκίπισσα Σαρλίν – Μέχρι και οι νταντάδες ήταν παράνομες

Τον Δεκέμβριο του 2014, η πριγκίπισσα Σαρλίν γέννησε τα δίδυμα, τον πρίγκιπα Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα, και αμέσως τα ανέθεσε στη φροντίδα παράνομων μεταναστών νταντάδων.

«Δεν βρίσκονται μόνο σε μια παράνομη κατάσταση, αλλά έχουν εισέλθει και με πλαστό διαβατήριο», πρόσθεσε ο επικεφαλής των οικονομικών του παλατιού.

Την ίδια ώρα, το παλάτι ξόδεψε σχεδόν 600.000 λίρες για να γιορτάσει τη γέννηση και τη βάπτιση των διδύμων.

Μόνο σε μία ημέρα, τον Απρίλιο του 2016, η πριγκίπισσα Σαρλίν ζήτησε 70.000 ευρώ και αυτό ήταν «σίγουρα υπερβολικό» δήλωσε ο Παλμέρο, ιδίως επειδή σχεδίαζε επίσης να νοικιάσει μια δεύτερη βίλα στην Κορσική.

Η Σαρλίν ξόδεψε 15 εκατομμύρια

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο ενοχλημένος Παλμέρο σημείωσε ότι η Σαρλίν είχε ξοδέψει «περίπου 15.000.000 ευρώ» σε 8 χρόνια, παρά το γεγονός πως το επίδομά της ήταν «7,5 εκατομμύρια ευρώ». Ήταν η περίοδος που η Σαρλίν είχε ξοδέψει επιπλέον 2 εκατομμύρια λίρες στην εξοχική της βίλα στο Κάλβι και στην αναδιαμόρφωση του γραφείου της.

«Είναι τρελό», έγραψε στις σημειώσεις του ο Παλμέρο. «Δεν έχω κανέναν έλεγχο των δαπανών της πριγκίπισσας».

Το 2021 άσκησε βέτο στις νέες προσλήψεις προσωπικού που ζήτησε η πριγκίπισσα Σαρλίν, η οποία είχε ήδη «8 άτομα στην υπηρεσία της, δεν ήταν ποτέ τόσα πολλά».


instagram/charleneofmonaco

Η απόλυση του Παλμέρο -Τι λέει ο ίδιος, τι υποστηρίζει ο Αλβέρτος

Ο Παλμέρο απολύθηκε πέρυσι από τη θέση του βασιλικού διαχειριστή πλούτου του Μονακό μετά από 20 και πλέον χρόνια ως ένας από τους πιο έμπιστους του πρίγκιπα Αλβέρτου.

Διαβάστε ακόμη: Η Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό έγινε 46 ετών! Αυτές είναι οι καλύτερες εμφανίσεις της royal που σπάνια χαμογελάει ... (φωτό)

Τώρα κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε μετρητά, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. «Ποτέ δεν πήρα ούτε ένα σεντ» δήλωσε, προσθέτοντας: «Δεν είμαι ούτε διεφθαρμένος ούτε κλέφτης. Όλα αυτά είναι απίθανα πράγματα, για τα οποία με κατηγορεί άδικα η πριγκιπική οικογένεια, για την οποία αφιέρωσα τον εαυτό μου επί δύο δεκαετίες».

Σε δήλωσή του, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ανέφερε: «Οι επιθέσεις που κάνει ο Παλμέρο εναντίον μου και εναντίον του κράτους του Μονακό και των θεσμών του δείχνουν την πραγματική του φύση και τον ελάχιστο σεβασμό που έχει για την οικογένεια και το πριγκιπάτο».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ