Καρναβάλι Μάλτας....Το γλέντι των ιπποτών - Ετοιμαστείτε για φαντασμαγορικές αποκριάτικες φιέστες Σε μια εκδρομή Αποκριάς που θα σας μείνει αξέχαστη

Φέτος το Καρναβάλι είναι μονόδρομος!

5 μέρες αεροπορικώς με Aegean Airlines σε Μάλτα -Βαλέτα -  Μεδίνα - Μόστα - Ραμπάτ - Μαρσασλόκ.  Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*  με πρωινό καθημερινά. 

Από το 1535 η Μάλτα έχει δει πολλές φαντασμαγορικές αποκριάτικες φιέστες. Ένα όμως παραμένει το ίδιο: η αστείρευτη διάθεση για γλέντι με μεσογειακό χρώμα, σατιρική διάθεση και πολύχρωμη φανφάρα, με παρελάσεις, street happenings και νυχτερινές εξορμήσεις...με μαγικά κοστούμια, σατιρικά άρματα, τέχνη και μουσική. Το καρναβάλι έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και σήμερα απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα στους ντόπιους. Οι Μαλτέζοι δεν αγαπούν απλά το καρναβάλι, αλλά το λατρεύουν! Έχουν μεγαλώσει με αυτό και είναι απίστευτα παθιασμένοι! Σήμερα το καρναβάλι γίνεται όλο και πιο γνωστό στους τουρίστες και πλέον δέχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Τα events και οι παρελάσεις λαμβάνουν χώρα σε πολλά σημεία του νησιού. Ελάτε να το ζήσουμε μαζί !!!

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και απευθείας πτήση με την Aegean Airlines. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας και στη συνέχεια θα φτάσουμε στην περιοχή του Αγ. Ιουλιανού όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για να πάρετε μια μικρή γεύση από τη νυχτερινή ζωή του νησιού ή να επισκεφτείτε το διάσημο καζίνο ή τον γραφικό όρμο της Σπινόλα με τα άφθονα τοπικά και διεθνή εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΛΕΤΤΑ – 5D EXPERIENCE – ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέττα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, μιας και η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Η Βαλέττα είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Μάλτας και αναγνωρίστηκε επίσημα ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.  Πρόκειται για μια μοναδική οχυρωμένη πόλη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Από τους κήπους Μπαράκα, θα δούμε την πανοραμική θέα του 2ου μεγαλύτερου φυσικού λιμανιού της Μεσογείου και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας στη Βαλέττα, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, πυκνές συστάδες κτισμάτων ασβεστόλιθου, ξύλινα μπαλκόνια και επιβλητικές εκκλησίες. Στη συνέχεια θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία! Το 5D της  Μάλτας είναι ένα θέατρο νέας γενιάς που διερευνά την ιστορία και τον πολιτισμό της Μάλτας & του Gozoμε έναν διαδραστικό και συναρπαστικό τρόπο. Σε ένα εντυπωσιακό και πολύχρωμο χώρο με 3D ταινία, κινούμενα καθίσματα, ψεκασμό νερού, μυρωδιές και εκρήξεις αέρα! Μετά το τέλος της προβολής, η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη εσωτερικά στον επιβλητικό καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη όπου θα θαυμάσουμε τα περίφημα παρεκκλήσια με τους τάφους των επιφανών Ιπποτών, τον αριστουργηματικό διάκοσμο που είναι έργο του Matia Pretti, καθώς και τα αριστουργήματα του Caravaggio. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας για να βιώσετε το πνεύμα του καρναβαλιού! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμη:Εκεί όπου ένα μαγικό βασίλειο τοποθετείται στη σπονδυλική στήλη της διασημότερης οροσειράς της γης, εκεί ακριβώς θα βρείτε το Νεπάλ - Η Μέκκα της περιπέτειας

3η ΜΕΡΑ

ΜΑΛΤΑ – ΜΟΣΤΑ – ΜΕΔΙΝΑ – ΡΑΜΠΑΤ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας. Θα δούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μόστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για να μπούμε στη σιωπηλή πολιτεία τη Μεντίνα που είναι οχυρωμένη και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια βλέποντας τα κυριότερα σημεία της πόλης, όπως τον καθεδρικό ναό και θαυμάζοντας την εντυπωσιακή θέα προς το βόρειο πυκνοκατοικημένο κομμάτι του νησιού. Η σημερινή μας ξενάγηση ολοκληρώνεται με επίσκεψη στις εντυπωσιακές κατακόμβες του Αγίου Παύλου στο Ραμπάτ που συνδέονται με το έντονο θρησκευτικό στοιχείο της Μάλτας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ΜΕΡΑ

ΜΑΛΤΑ –EΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΚΟΖΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή  στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο νησί του αρχιπελάγους, διασχίζοντας το βόρειο τμήμα της Μάλτας, όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι. Η διάρκεια πλεύσης είναι περίπου 25 λεπτά και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ακατοίκητο νησί Κομίνο, γνωστό για τις θαλάσσιες σπηλιές του. Η γοητεία του Γκόζο είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή που θα φθάσουμε εκεί. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, οι αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν το πόσο άξιζε η επίσκεψη σας στο νησί. Η περιήγηση μας στο νησί είναι ένας συνδυασμός γραφικών ιστορικών τοπίων και τοπικής κουλτούρας. Θα επισκεφτούμε την Ggantija, με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή,  την πρωτεύουσά του Γκόζο Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, στη συνέχεια το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος το γραφικό ψαροχώρι Xlendi, όπου μπορείτε προαιρετικά να γευματίσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων Σένγκλεα, Βιτοριόσα, Κοσπίκουα, (The Τhreecities) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour). Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς τη νότια πλευρά του νησιού όπου θα δούμε το ψαροχώρι  Marsaxlokk με τις χαρακτηριστικές χρωματιστές βάρκες και θα καταλήξουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ