Επικός διάλογος αγρότη - Κυριάκου Μητσοτάκη σε μπλόκο: «Πως τα καταφέρατε και μας βγάλτε στον δρόμο» - «Εκτιμούμε το γεγονός ότι είστε στην άκρη» (βίντεο)

"Δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε, αλλά για να λύνουμε προβλήματα" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με αγρότες σε μπλόκο στη Βόνιτσα

 

Συνάντηση και διάλογο με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του οδικού αξονα Ακτίου-Αμβρακία.

Ο πρωθυπουργός αφού άκουσε τα αιτήματα των αγροτών τους είπε ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία. Για μένα η στηριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Αυτά τα δύσκολα 4 χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες, με στηριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές».

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαικό επίπεδο. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες με το κόστος της κίνησης και του ντίζελ και στο μέτρο του εφικτού, γιατί οι  δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» συνέχισε ο πρωθυπουργός

«Θυμάστε που ήταν οι τιμές του γάλακτος πριν από 4 χρόνια και πού είναι, είναι καλύτερες τώρα γιατί δώσαμε και δίνουμε μάχη κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων. Αυτούς θα τους τσακίσουμε και θα επιμείνουμε σε αυτή την προσπάθεια. Και επειδή θα πάω τώρα στις Βρυξέλλες θα σας πω κάτι γιατί νομίζω ότι πρέπει να είναι ευρωπαϊκή πολιτική συνολικά: δεν γίνεται εμείς να επιβάλουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ένα κόστος για την προσαρμογή για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να εισάγουμε προϊόντα από χώρες που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δεν έχουν τα ίδια υψηλά στάνταρντ στα προϊόντα τους» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω και σας ευχαριστώ για τον ευγενικό και κόσμιο τρόπο επικοινωνίας, και με το υπουργείο και με εμένα προσωπικά, θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσους περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στήριξουμε τον πρωτογενή τομέα. Σας ευχαριστώ πολύ, ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είμαι αφελής, δεν είναι μόνο εδώ δύσκολα βλεπετε και σε όλη την Ευρώπη τι γίνεται. Θέλω να κρατήσουμε αυτό τον πολιτισμένο διάλογο γιατί δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε αλλά για να λύνουμε προβλήματα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κρατείστε την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε και στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και σε όλους τους συντελέστες μείωσης κόστους αλλά κυρίως να μπορείτε να παίρνετε τις τιμές που τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα αξίζουν» έκλεισε τον διάλογο που είχε με τους αγρότες ο πρωθυπουργός.

 

 

Ο εκπρόσωπος των αγροτών που μίλησε στον πρωθυπουργό ζήτησε άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει με μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, να ορίζει κατώτατες τιμές στα προιόντα μας, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο. «Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν θα λέγεται χώρα» είπε χαρακτηριστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλων των παραπάνω προηγήθηκε επικός διάλογος

Αγρότης: Κύριε Πρωθυπουργέ καλώς ήρθατε, τώρα το πως τα καταφέρατε και μας βγάλατε στο δρόμο τι να πω

Κ. Μητσοτάκης: Εγώ εκτιμώ ότι είστε στην άκρη του δρόμου

Αγρότης: Δίνουμε αγώνα επιβίωσης έχουν φτάσει σε εσάς και στο υπουργείο. Να μας πείτε αν υπάρχει σχέδιο, αλλιώς να το ξέρουμε να γίνουμε γκαρσόνια να πάμε στην Γερμανία

Κ. Μητσοτάκης: Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία

Κόντρα Αυγενάκη με αγρότη on air: "Μην κάνετε και υποδείξεις, γιατί αρκετά" - "Αρκετά να πείτε στον οδηγό σας"

Προκλητικός απέναντι στους αγρότες εμφανίσθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τους ζήτησε να μην του "υποδεικνύουν", όπως είπε, "το πώς θα κάνει τη δουλειά του".

Προκλητικός απέναντι στους αγρότες εμφανίσθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τους ζήτησε να μην του "υποδεικνύουν" όπως είπε "το πώς θα κάνει τη δουλειά του".

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open , ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε να απαντήσει στις διαμαρτυρίες αγροτών από τη Βοιωτία και τη Λάρισα που ήταν μαζί του στον τηλεοπτικό αέρα.

 

 

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως το αγροτικό ρεύμα και η αρωγή των πλημμυροπαθών, ήταν αρμοδιότητα του υπουργού ΠΕΝ και όχι του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ