Αυτή είναι η 21 ετών διάδοχος του θρόνου της Ιταλίας, Vittoria: Σε επίσημες τελετές στη Ρώμη με τον πατέρα της, τον γοητευτικό Emanuele Filiberto της Σαβοΐας (Φωτό)

Μία καλλονή!

Ιδού, λοιπόν μία ανερχόμενη διάδοχος που παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι αρκετά ενεργή στις επίσημες εμφανίσεις.

Ο λόγος για τημ 21χρονη πριγκίπισσα Vittoria, η οποία πλάι στον γοητευτικό πατέρα της, Emanuele Filiberto βρέθηκαν στην Ρώμη, κατά τη διάρκεια της 146ης επετείου από την ίδρυση του Εθνικού Ινστιτούτου της Φρουράς της Τιμής των Βασιλικών Τάφων στο Πάνθεον.

 

 

Ο Εμανουέλε Φιλιμπέρτο της Σαβοΐας (ιταλικά: Emanuele Filiberto di Savoia‎‎, (γενν. 22 Ιουνίου 1972) είναι γόνος του πρώην ιταλικού βασιλικού Οίκου της Σαβοΐας.

Είναι ο μόνος εγγονός του Ουμβέρτου Β΄, τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας (9 Μαΐου - 12 Ιουνίου 1946).

Γεννήθηκε στη Γενεύη και είναι ο μόνος γιος του Βιτόριο-Εμανουέλε και της Μαρίνας Ρικόλφι-Ντόρια, πρωταθλήτριας του σκι. Ο πατέρας του είναι γιος του Ουμβέρτου Β΄, βασιλιά της Ιταλίας.

Αυτοαποκαλείται «πρίγκιπας της Βενετίας» και «πρίγκιπας του Πεδεμόντιου», τίτλοι που δεν αναγνωρίζονται από το ιταλικό κράτος.

 

 

Το δημοψήφισμα του 1946 ήταν κατά της μοναρχίας και το Σύνταγμα του 1947 απαγόρευσε τη διαμονή στους άρρενες απογόνους των βασιλέων του Οίκου της Σαβοΐας, έτσι η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ελβετία. Το 2002 ανακλήθηκε η διάταξη της απαγόρευσης και η οικογένειά του επισκέφθηκε τον πάπα Ιωάννη-Παύλο Β΄ στο Βατικανό.

Έχει συμμετάσχει στην τηλεοπτική εκπομπή Χορεύοντας με τα Άστρα, στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Σανρέμο της Λιγουρίας και έχει εμφανιστεί σε διαφήμιση.


instagram @realmrvalentino

Το 2003 νυμφεύτηκε τη Γαλλίδα ηθοποιό Κλοτίλντ Κουρώ στη Ρώμη, στο ναό της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζελι ε ντέι Μάρτιρι. Στο γάμο του υπήρχαν 1.200 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων οι σχεδιαστές του νυφικού της συζύγου του Πιέρ Καρντέν και Βαλεντίνο Γκαραβάνι.

Απέκτησαν δύο κόρες: την Βιτόρια (γενν. 2003) και τη Λουίζα (γενν. 2006).

 

 

 

 

Το 2022 η οικογένεια της Σαβοΐας άλλαξε τα έθιμά της, γνωστά ως νόμος του Σαλίκ, για να επιτρέψει στη Βιτόρια να ανέβει στην ιεραρχία της οικογένειας.

Ο νόμος προέβλεπε προηγουμένως ότι η βασιλική γραμμή μπορούσε να περάσει μόνο σε αρσενικούς κληρονόμους.

Ωστόσο, ο πατέρας του Εμανουέλε, Βιτόριο, άλλαξε τον νόμο, για να επιτρέψει στην εγγονή του να κληρονομήσει τον τίτλο.

Η πριγκίπισσα Vittoria αποφοίτησε από την ιδιωτική École Diagonale στο Παρίσι, έχοντας πάθος για την τέχνη και τη μόδα, όπως φαίνεται στο προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διατηρεί έναν ενεργό λογαριασμό στο instagram με 92,6 χιλιάδες ακολούθους.

 

 


instagram @vittoria.disavoia

Το École Diagonale είναι ένα σχολείο γνωστό για τα εξαιρετικά προγράμματα τέχνης και αθλητισμού, παράλληλα με ένα αυστηρό πρόγραμμα σπουδών, και βρίσκεται στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στον ελεύθερο χρόνο της, η Βιτόρια ταξιδεύει μεταξύ της Γενεύης (Ελβετία), όπου γεννήθηκε το 2003, και του Μόντε Κάρλο, όπου ζει ο πατέρας της Εμανουέλε, και ενός ιταλικού αγροκτήματος που ανήκει στην οικογένειά της στο Umbertide της Ούμπρια.

Τον Μάιο του 2005 η Βιτόρια βαφτίστηκε στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στην Ιταλία.

Εργάζεται και ως μοντέλο έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πολλά εξώφυλλα περιοδικών όπως στο Vanity Fair.

 

 

Πως σας φάνηκαν οι royals;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ