Με λαμπρότητα εγκαινιάστηκε η έκθεση "Μιχάλης Οικονόμου - Η αλχημεία της ζωγραφικής" στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Έκθεση Μιχάλη Οικονόμου στην Αθήνα
 

Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Μιχάλης Οικονόμου - Η αλχημεία της ζωγραφικής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κο Κωνσταντίνο Τασούλα, της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κας Αννίτα Θεοχαράκη, της Προέδρου του Ιδρύματος Ε. Αβέρωφ –Τοσίτσα και συγγραφέας, κα Τατιάνα Αβέρωφ-Ιωάννου, της επιμελήτριας της έκθεσης, δρ. Αφροδίτη Κούρια και του Διευθυντή Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κου Τάκη Μαυρωτά.

 

Εκατόν δεκαέξι πολύτιμα έργα του κορυφαίου ζωγράφου Μιχάλη Οικονόμου, που γεννήθηκε το 1884 στον Πειραιά και πέθανε το 1933, στα 49 του χρόνια, θαύμασαν και σχολίασαν οι: ο Πρέσβης του Ισραήλ, κος Νόαμ Κατς με τη σύζυγό του, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κος Βύρων Πολύδωρας, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κα Συραγώ Τσιάρα, η κα Μαρίνα Θεοχαράκη, ο κος Παύλος Κοτσώνης, ο κος Σωτήρης Ιωάννου, ο κος Κάρολος και η κα Μαίρη Φιξ, ο κος Βαγγέλης και η κα Φούλη Χρόνη, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κος Φώτης Παπαθανασίου, η Επιμελήτρια και Σύμβουλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κα Μαρίνα Μήλιου Θεοχαράκη, ο κος Αλέξανδρος Ιωάννου, η κα Δήμητρα Μουτζούρη, οι καλλιτέχνες Μαρίνα Καρέλλα, Μιχάλης Κατσουράκης, Γιώργος Ρόρρης, Γιάννης Αδαμάκος, Αφροδίτη Λίττη, Στέφανος Δασκαλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, οι πρέσβεις Κωνσταντίνος Πιπερίγκος, Τάσος Κριεκούκης, Νίκος Πιπερίγκος, Πάνος Καλογερόπουλος, η κα Σόνια Χαραλαμπίδου-Διβάνη, η κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η κα Μπέτυ Καρατζά, ο κος & η κα Φοίβου Κυδωνιάτη, οι κυρίες Ρένα & Αλεξάνδρα Λουμίδη, η κα Λόλα Νταϊφά, ο κος Χρήστος Λαρσινός, ο κος & η κα Γιώργου Σταθόπουλου, η κα Μαρίζα Φασιανού, ο κος & η κα Αλέξανδρου Λιακόπουλου, ο κος & η κα Γιάννη Καλλιγά και πολλοί άλλοι.

 

Δείτε ακόμη:Εγκαίνια της εντυπωσιακής περιοδικής έκθεσης «εστία-ΖΩ» του εικαστικού Φώτη Δανάλη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών
 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ