Ινδή καλλονή ηθοποιός έπαιξε τον «ρόλο της ζωής της» - Προσποιήθηκε την πεθαμένη από καρκίνο των ωοθηκών – «Ξαφνικά όλοι μιλάμε για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έτσι δεν είναι;» (φωτό)

Προσποίηθηκε τον θανατό της για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον καρκίνο των ωοθηκών

Την περασμένη Παρασκευή η Ινδή ηθοποιός Poonam Pandey δημοσίευσε στο Instagram με τους 1.3 εκ. ακολούθους, μια δήλωση που έλεγε ότι η 32χρονη ηθοποιός «πάλεψε θαρραλέα με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας» και πέθανε.

Πολλοί εμπιστεύτηκαν την ανάρτηση- τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν την είδηση του θανάτου της μέσα σε λίγα λεπτά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από αφιερώματα για την ηθοποιό.

Η Pandey έχει παίξει σε λίγες ταινίες, αλλά έγινε ιδιαίτερα γνωστή λόγω των αμφιλεγόμενων αναρτήσεων και των διαφημιστικών εκστρατειών της.

Μόλις μία ημέρα μετά τον «θάνατό» της, η Pandey δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι «προσποιήθηκε τον θάνατό της» και ότι η ανάρτηση στο Instagram ήταν μέρος μιας εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

«Ξαφνικά όλοι μιλάμε για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έτσι δεν είναι;» επισημαίνει Pandey στο βίντεο, προσθέτοντας ότι ήταν «περήφανη» για το τι «κατάφερε» η είδηση του θανάτου της.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποκαλείται συχνά «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή δεν εμφανίζει εμφανή συμπτώματα στα αρχικά του στάδια. Μετά τον καρκίνο του μαστού, είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες στην Ινδία, με πάνω από 77.000 να πεθαίνουν από την ασθένεια κάθε χρόνο.

Αλλά είναι επίσης ένας από τους πιο προλήψιμους καρκίνους, καθώς το εμβόλιο κατά του ιού HPV (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων) προστατεύει από τα υψηλού κινδύνου καρκινογόνα στελέχη του ιού. Όμως, συνιστάται στις γυναίκες να συνεχίσουν τις τακτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, καθώς το εμβόλιο δεν προστατεύει από όλα τα καρκινογόνα στελέχη του HPV.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ανάρτησή της και το βίντεο δημιούργησαν μια συζήτηση γύρω από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για να προσελκύσει την προσοχή σε ένα σοβαρό ζήτημα όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.

Ενώ λίγοι άνθρωποι επαίνεσαν την εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή «σόκαρε» τους ανθρώπους αρκετά ώστε να τους κάνει να ενδιαφερθούν για την ασθένεια, πολλοί την επέκριναν επειδή έδειξε αναισθησία απέναντι σε όσους παλεύουν με τον καρκίνο ή σε ανθρώπους που είχαν χάσει μέλη της οικογένειάς τους από την ασθένεια.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr