Μιμή Ντενίση: Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Πρώτη φορά θα πέσει φως στην μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς

“Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν”.

Η Λαίδη Έλγιν, η γυναίκα που χρηματοδότησε την μεγαλύτερη κλοπή των αιώνων, αυτή των Γλυπτών του Παρθενώνα, είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ σε σενάριο Μιμής Ντενίση, σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου παραγωγή της εταιρίας LUMAD της  Έλενας Χατζηαλεξάνδρου, τα γυρίσματα του οποίου ξεκινούν τον ερχόμενο Μάιο, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες, που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Έλγιν.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το χρονικό της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με  μία άλλη μάτια, όπως αποτυπώθηκε μέσα από την ιδιωτική αλληλογραφία του Λόρδου ‘Ελγιν και της συζύγου του.

Για πρώτη φορά θα πέσει φως στην μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός έθνους μέσα από προσωπικές συνομιλίες και αυθεντικά έγγραφα.

Το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τα πραγματικά κίνητρα πίσω από την βάρβαρη αποκαθήλωση των γλυπτών που χρωματίζονται από την άμετρη αναίδεια και παντελή έλλειψη σεβασμού ενός Άγγλου αριστοκράτη και της συζύγου του που μέσα στις επιστολές τους αναφέρονται στις Καρυάτιδες ως… «Καρυ something». 

Δείτε ακόμη:Good news oι Times μας «γλυκαίνουν»: Τα γλυπτά του Παρθενώνα στον δρόμο για το σπίτι τους

Έλληνες, Άγγλοι και  Τούρκοι ιστορικοί εξηγούν και αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα, ενώ  μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν την γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών στην χώρα που ανήκουν, στην Ελλάδα. 

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ,  θα πραγματοποιηθούν, στην Ελλάδα την Τουρκία την Μεγάλη Βρετανία και την Σκωτία.

Η  έναρξη των γυρισμάτων θα γίνει το Μάιο με την ελληνική αλλά και την διεθνή αγορά να το αναμένει,  καθώς είναι ένα  θέμα  που αφορά όχι μόνο στην χώρα μας αλλά στην παγκόσμια κοινότητα. 

Δείτε ακόμη:Το eirinika πήγε θέατρο! "Κι από Σμύρνη...Σαλονίκη" - Η εκπληκτική παράσταση της σούπερ σταρ Μιμής Ντενίση sold out και στη Θεσσαλονίκη!

Η τέχνη, για μια ακόμα φορά, έρχεται να διορθώσει την ιστορία όπως αυτή έχει καταγραφεί και καλείται να γίνει το όχημα που θα αποκαταστήσει την αλήθεια και θα κινητοποιήσει συνειδήσεις. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ