Γιγαντιαία φέρετρα 2.300 ετών: Η ταφική πρακτική από την προϊστορική Εποχή του Σιδήρου – Ανακαλύφθηκαν σε σπηλιές στην Ταϊλάνδη (φωτό)

Γιατί ήταν τοποθετημένα με πασσάλους;

Σε ορισμένες από τις πιο παράξενες και σχεδόν απίστευτες ταφικές πρακτικές παγκοσμίως συγκαταλέγεται η πρακτική των ταφών του Log Coffin που εντοπίζονται στη βορειοδυτική ορεινή περιοχή Pang Mapha της Ταϊλάνδης.

Σε αυτές τις σπηλιές, τα φέρετρα τοποθετούνται σε ξύλινες κατασκευές μεγάλου μήκους, πρακτική που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω.

Οι έρευνες με DNA έχουν αποκαλύψει τα αποτελέσματα αυτών των ανθρώπινων ταφών, προσδίδοντας νέες γνώσεις στην ιστορία της περιοχής.

Oι αρχαιολογικοί χώροι της επαρχίας Mae Hong Son στη βόρεια Ταϊλάνδη αποτελούνται περίπου από 40 ταφικούς χώρους που ανήκουν σε έναν μυστηριώδη πολιτισμό της Εποχής του Σιδήρου.

Αυτός ο πολιτισμός είχε κατοικήσει την περιοχή μεταξύ 2.300 και 1.000 ετών πριν.

Οι νεκροί θάβονταν σε μεγάλου μήκους ξύλινα φέρετρα, τα οποία συχνά τοποθετούνταν σε πασσάλους ή ξυλοκατασκευές, παρόμοιες με ξυλοπόδαρα, εντός σπηλιών.

Τα φέρετρα ήταν σκαλισμένα με περίπλοκα σχέδια και κατασκευαζόταν από ολόκληρα δέντρα τικ, χρησιμοποιώντας ένα ολόκληρο δέντρο για κάθε φέρετρο.

Μια νέα μελέτη διερευνά τα γενετικά προφίλ και τις δομές των κοινοτήτων αυτών των αρχαίων κοινωνιών, αποκαλύπτοντας ένα πολύπλοκο γενετικό τοπίο και ουσιαστικές συνδέσεις μεταξύ ανθρώπων πoυ κατοικούσαν σε διαφορετικές κοιλάδες της περιοχής.

Για την κατανόηση του γενετικού προφίλ των κοινοτήτων που συνδέονται με την συγκεκριμένη ταφική πρακτική, (το Log Coffin) και τη σύνδεση των ατόμων που θάφτηκαν σε διαφορετικές σπηλιές, μια διεπιστημονική ομάδα ερευνητών από τη Γερμανία και την Ταϊλάνδη ανέλυσε το DNA 33 αρχαίων ατόμων που βρέθηκαν θαμμένοι σε πέντε τοποθεσίες. Η ομάδα ανακάλυψε λοιπόν ένα πολύπλοκο μοτίβο βιολογικής συγγένειας μέσα σε αυτές τις πρώιμες κοινότητες.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το πιο ακριβό λεμόνι! Πουλήθηκε 1.800 δολάρια σε δημοπρασία - Προέρχεται από την Ινδία του 1739 ...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ