Mπιφτεκάκια με κατσικίσιο τυρί και κρέμα σαφράν για το σημερινό τραπέζι μας από τον εξαιρετικό σεφ Βασίλη Παπαζαχαρίου!



Υλικά για 2 μερίδες

Κιμάς μόσχου 400 γρ
Κατσικίσιο τυρί 100 γρ
Κρεμμύδι ξερό 50 γρ
Σκόρδο μια σκελίδα
Ψωμί του τοστ 1 φέτα (χωρίς κορα)
Αυγό 1 τεμ
Μαϊντανός 1 κλωναρακι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 20 ml

Για την σάλτσα σαφραν

Κρέμα γάλακτος 50 ml
Σαφραν 2-3 ίνες
Ζωμός κοτας(κύβος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο τοποθετούμε τη σκελίδα σκόρδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού πρώτα το έχουμε ψιλό κόψει αφαιρούμε την σκελίδα σκόρδου κ αφήνουμε το κρεμμύδι μα κρυώσει. Σε μια μπασινα τοποθετούμε τα υλικά για τον κιμά ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθουν ολα μαζί κ τον αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες. Πλάθουμε κατά προτίμηση κ ψήνουμε στη σχάρα η στο φούρνο .Για την σάλτσα αραιώνουμε το κύβο με λίγο χλιαρό νερό σε ενα τηγάνι κ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κ τις ίνες από το σαφραν

Who is Who



O Βασίλης Παπαζαχαρίου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως chef στο Piu Verde, ενώ παράλληλα έχει την επιμέλεια των menu σε εστιατόρια και σε όμιλο ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αναλαμβάνει την μαζική εστίαση (catering) σε εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, ή prive ως “chef at home”.
Είναι λάτρης της Mεσογειακής και δημιουργικής κουζίνας και έχει δουλέψει κατά καιρούς σε εστιατόρια που έχουν διακριθεί με Χρυσούς Σκούφους. Είναι γνώστης της μοριακής γαστρονομίας ενώ πολλές φορές με «πειράγματα»  παντρεύει το gourmet με το παραδοσιακό.
Δημιουργίες και αφιερώματά του έχουν φιλοξενηθεί σε ελληνικά περιοδικά  και σε οδηγούς ψυχαγωγίας ενώ τη δουλειά του παρουσιάζει συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ