Σπύρος Σούλης: Οι μικρές αλλαγές που μεταμορφώνουν το σπίτι - Έτσι θα λύσετε μια και καλή το πρόβλημα της καθημερινής ακαταστασίας !

Ας μάθουμε!

Για κάποιους η οργάνωση του σπιτιού αποτελεί πάντα έναν εφιάλτη, αφού όσο και αν συμμαζεύουν βλέπουν πράγματα πεταμένα δεξιά και αριστερά ενώ πολύ συχνά ψάχνουν να βρουν τα αντικείμενα που τους είναι απαραίτητα.

Αυτό το τόσο πρόβλημα, λοιπόν, έχει τη λύση του και είναι πολύ απλή και σούπερ οικονομική.

Στην ουσία, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τίποτα. Δείτε παρακάτω γιατί…

Υπάρχουν αντικείμενα στο σπίτι σας που ενώ θα θέλατε να έχετε αλλού μονίμως τα βάζετε σε άλλο σημείο γιατί έτσι σας βολεύει.

Για παράδειγμα, τα παπούτσια που βγάζετε με το που γυρίζετε από τη δουλειά τα αφήνετε στην είσοδο του σπιτιού πράγμα που σας ενοχλεί αλλά… σας βολεύει κιόλας.

Γιατί τα αφήνετε μονίμως εκεί; Γιατί δεν μπορείτε με τίποτα να πειθαρχήσετε και να μάθετε να τα βγάζετε στο μέρος που βρίσκεται η παπουτσοθήκη σας;

Η λύση για να λύσετε από το πρόβλημα είναι μια: Βάλτε μια μικρή παπουτσοθήκη στην είσοδο του σπιτιού σας. Έτσι θα έχετε σε τάξη την είσοδο και δεν θα νιώθετε άσχημα κάθε φορά που βγάζετε τα παπούτσια σας εκεί.

Από την άλλη μεριά, αν για παράδειγμα αφήνετε μονίμως τα κλειδιά σας στην κουζίνα ενώ θα θέλατε να τα βάζετε στο πολύ όμορφο μπολ που έχετε αγοράσει για αυτόν ακριβώς το σκοπό τότε δεν έχετε παρά να μεταφέρετε το συγκεκριμένο μπολ στην κουζίνα.

Τα αντικείμενα που δημιουργούν μονίμως ακαταστασία στο σπίτι σας είναι αυτά που καθορίζουν που θα ήθελαν να τοποθετούνται τελικά και όχι εσείς.

Με άλλα λόγια, σταματήστε να προσπαθήστε να αλλάξετε τις συνήθειες σας και απλά αλλάξτε τα μέρη που τοποθετείτε τα αντικείμενά σας.

Αν δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα να βάζετε κάποια αντικείμενα -αυτά που δημιουργούν την ακαταστασία στο σπίτι σας- εκεί που θα έπρεπε να είναι τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το καταφέρετε ποτέ.

Επομένως βάλτε τα αντικείμενά σας εκεί που θέλουν να μπουν στο σπίτι σας και όχι εκεί που θα θέλατε εσείς να είναι.

Έτσι λύνετε μια και καλή το πρόβλημα της καθημερινής ακαταστασίας που σας βγάζει από τα νερά σας.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πάντα εύκολο να έχετε τα πάντα καθαρά και τακτοποιημένα όλη την ώρα.

Δείτε ακόμη:Ο Σπύρος Σούλης δίνει επαγγελματικά tips: Όλα όσα δεν πρέπει να κάνετε όταν οργανώνετε το σπίτι σας (φωτό)

Ακόμα και οι πιο καθαροί και οργανωμένοι από εμάς δεν τα καταφέρνουν πάντα.

Μερικές φορές είστε τόσο απασχολημένοι από άλλα πράγματα ή θέλετε τόσο πολύ να χαλαρώσετε που το να τακτοποιήσετε το σπίτι σας είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε.

σπίτι

Σκεφτείτε ποιες είναι οι καθημερινές σας συνήθειες και βρείτε τρόπους για να αλλάξετε το σπίτι σας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, αντι, λοιπόν, να πιέζετε τον εαυτό σας να κρεμάει κάθε μέρα το παλτό του στην ντουλάπα του υπνοδωματίου, βάλτε ένα γατζάκι στην είσοδο του σπιτιού σας και κρεμάτε το εκεί. Αφού εκεί πραγματικά αυτό θέλει να βρίσκεται. Έτσι, με τέτοιες μικρές κινήσεις, θα βάλετε σε τάξη το σπίτι σας και τη ζωή σας.

Αν θέλετε να είναι το σπίτι σας πιο οργανωμένο και τακτοποιημένο, λοιπόν, δεν έχετε παρά να γίνετε λίγο πιο ειλικρινής με τον εαυτό σας. Σκεφτείτε ποιες είναι οι καθημερινές σας συνήθειες και βρείτε τρόπους για να αλλάξετε το σπίτι σας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Δεν είστε εσείς το πρόβλημα… το σπίτι σας απλά πρέπει να προσαρμοστεί στις δικές σας επιθυμίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ