Έστειλε 456 βιογραφικά και βρήκε μία θέση μαθητευόμενου – Η προσπάθεια του Όλιβερ να βρει δουλειά έγινε viral - Είχε 3,1 εκατ. προβολές (βίντεο)

Ο Όλιβερ Γου επί 4 μήνες που προσπαθούσε να βρει δουλειά δεν κοιμήθηκε καθόλου

Τον σκληρό κόσμο στην αναζήτησε εργασίας γνώρισε ένας φοιτητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που προσπάθησε να βρει δουλειά.

Ο πρωτοετής θέλησε να ενταχθεί σε κάποια από τις εκατοντάδες χιλιάδες εταιρίες πληροφορικής στον κόσμο όμως το πρώτο που κατάφερε είναι να γίνει viral με 3.1 εκατομμύρια προβολές στην προσπάθειά του να βρει δουλειά.

Ο Oliver Wu, έκανε 456 αιτήσεις για πρακτική σε 4 μήνες, έδωσε 56 συνεντεύξεις σε 4 μήνες και κατάφερε να βρει μία θέση μαθητευόμενου.

Την ιστορία του μοιράστηκε στο TikTok, αφήνοντας έκπληκτους όσους την είδαν

Αποφασισμένος να εισέλθει στον κλάδο της τεχνολογίας, ο Oliver έκανε σχολαστικά αίτηση σε εκατοντάδες θέσεις πρακτικής άσκησης, ξεκινώντας την αναζήτησή του τον Ιούλιο.

Και μάλιστα για να κατορθώσει να διαχειριστεί όλες τις αιτήσεις χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στην πληροφορική για να δημιουργήσει ένα λεπτομερές λογιστικό φύλλο, δηλώντας ότι επί 4 μήνες που έκανε την προσπάθειά τους δεν κοιμήθηκε καθόλου.

@oliesandroid Top 3 tips to know before applying to internships #fyp #foryou #cs ♬ original sound - Olie Wu

 Με αυτό τον τρόπο παρακολουθούσε την κατάσταση των αιτήσεών του και τα στάδια των συνεντεύξεών του επιδεικνύοντας ένα επίπεδο οργάνωσης και αφοσίωσης που σπάνια παρατηρείται.

Εκτός όμως από τη χρονοβόρα διαδικασία υποβολής αιτήσεων αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό του για την εξάσκηση των τεχνικών δεξιοτήτων συνέντευξης, γεγονός που δείχνει την ακλόνητη δέσμευσή του να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας.

Η προσπάθειά του εξέπληξε πολλούς στο TikTok και ανέδειξε τους αγώνες των ατόμων που ψάχνουν εργασία στην αγορά με κάθε τρόπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ