Έχουν το πρόγραμμά τους ακόμα και στην τροφή ! Τι αρέσει στα γατάκια να τρώνε και σε τί συχνότητα;

Το πρωινό θα πρέπει να είναι το πιο “πλούσιο” γεύμα της ημέρας.

Πολλοί από εμάς δεν έχουμε τον χρόνο να φτιάξουμε ένα καλό πρωινό και έτσι καταλήγουμε συνήθως με έναν καφέ στο χέρι.

Ιδανικά θα έπρεπε να ψήσουμε το τοστ μας, να στύψουμε ένα χυμό πορτοκάλι, να φάμε κάποιο φρούτο, αβγά ή ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας.

Υπάρχουν, όμως, μερικά πλάσματα τα οποία βρέξει χιονίσει το πρωινό τους θα το φάνε.

Και αν αργήσουμε λίγο να τους το προσφέρουμε μπορεί να αρχίσουν να νιαουρίζουν σαν τρελά για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Ναι, σωστά καταλάβατε. Μιλάμε για τα αγαπημένα μας αιλουροειδή κατοικίδια, τις γάτες.

Οι γάτες έχουν μια σχέση λατρείας με το φαγητό και απαιτούν τα γεύματά τους να σερβίρονται στην ώρα τους και να είναι φρέσκα και λαχταριστά.

Ίσως έχετε παρατηρήσει πώς όταν ξυπνάτε η γατούλα σας σάς παρακολουθεί με προσοχή και περιμένει να τσιμπήσει μια μπουκιά από το φαγητό σας. Μπορεί μάλιστα να είναι τόσο επίμονο το βλέμμα της που να σας κάνει να αναρωτιέστε αν τελικά είναι ευχαριστημένη με το δικό της φαγητό.

Ποιο θα ήταν άραγε το ιδανικό πρωινό για τη γάτα σας; Πρέπει να τρώει το πρωί;

Αν είστε από τους γατογονείς που έχουν πάντα γεμάτο με τροφή το μπολάκι της γάτας τους τότε μπορεί από μόνη της να ρυθμίσει το πρόγραμμά της και να τρώει όποτε πεινάει.

Όμως, αν προτιμάτε να δίνετε εσείς στο κατοικίδιό σας τα γεύματά του, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ιδανικά θα πρέπει να του προσφέρετε τροφή δύο με τρεις φορές την ημέρα -εννοείται πως θα “σπάσετε” την κατάλληλη ποσότητα τροφής σε γεύματα για να τρώει όσο πρέπει.

Αυτό το πρόγραμμα, λοιπόν, επιτρέπει στη γάτα σας να διατηρεί τα επίπεδα ενέργειάς της, να κρατάει σταθερά τα σάκχαρα στο αίμα της, αλλά και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να σταματήσει να σας παρακαλάει για μια μπουκιά φαγητό κάθε φορά που τρώτε.

Πολλοί κτηνίατροι προτείνουν δύο γεύματα την ημέρα, ένα πρωί ένα βράδυ, αλλά αυτό εξαρτάται από το κάθε κατοικίδιο, οπότε καλό είναι να συμβουλευτείτε τον/την κτηνίατρό σας πριν αποφασίσετε τι πρόγραμμα θα ακολουθήσετε.

Τι ώρα θα πρέπει να τρώει το πρωί η γάτα σας;

Γενικά, δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας που να επιδεικνύει την ακριβή ώρα που η γάτα σας πρέπει να τρώει το πρωί.

Δείτε ακόμη:Αυτές είναι οι 5 συμπεριφορές μιας γάτας που μοιάζουν με αυτές ενός μωρού - Τις έχετε παρατηρήσει ;

Ωστόσο, καλό είναι να τρώει σχετικά νωρίς για να μην αρχίσει να νιαουρίζει και να σας ενοχλεί προσπαθώντας να σας κάνει να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα για φαγητό. Αν την ταΐζετε πιο αργά το βράδυ, μπορεί να της δώσετε να φάει πιο αργά το πρωί. Εξαρτάται από το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει να ακολουθείτε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, όσον αφορά το πότε θα πρέπει να είναι το επόμενο γεύμα της ημέρας, συνίσταται να είναι περίπου μετά από 12 ώρες. Άρα, λοιπόν, τα γεύματα της μικρής σας γατούλας καλό είναι να της προσφέρονται ανά δωδεκάωρο. Όμως, επειδή οι γάτες είναι πλάσματα του λυκόφωτος, δηλαδή είναι περισσότερο δραστήριες αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί, προτείνεται να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας σε αυτές τις ώρες.

Τι αρέσει στη γάτα σας να τρώει για πρωινό;

Η γάτα σας μάλλον θα είναι ευχαριστημένη με οποιαδήποτε τροφή αγαπάει, από την δικιά της γατοτροφή μέχρι λίγο τυράκι ή γαλοπούλα. Ωστόσο, η αγαπημένη τροφή μιας γατούλας μπορεί να μην είναι πάντα και η καλύτερη επιλογή. Για παράδειγμα, μπορεί ο μικρός σας αίλουρος να τρελαίνεται για ένα κουτί με λιχουδιές, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό. Οπότε, καλό είναι να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμά σας και να δίνετε στη γάτα σας για πρωινό την τροφή της, η οποία καλύπτει όλες τις διατροφικές της ανάγκες. Αφήστε τις λιχουδιές για αργότερα και ακολουθείστε τη ρουτίνα που εξυπηρετεί εσάς και το γατάκι σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ