Με τη Δήμητρα Ματσούκα δίπλα του ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε το κόμμα του «Κόσμος»: Αντίθετος στον ακροδεξιό λαϊκισμό, τοποθετείται στην Ευρωπαϊκή πράσινη οικογένεια (φωτό)

Η παρουσίαση του νέου κόμματος "Κόσμος"

Ο Πέτρος Κόκκαλης μετά την ίδρυση του νέου κόμματος με το όνομα «Κόσμος» με το οποίο θα κατέβει στις Ευρωεκλογές έκανε και την παρουσίαση των θέσεων, σε ειδική εκδήλωση όπου η σύζυγός του Δήμητρα Ματσούκα ήταν διακριτικά δίπλα του.

H Δήμητρα Ματσούκα, νιόπαντρη με το κινητό της απαθανάτιζε στιγμές από την πρώτη επίσημη εκδήλωση του νέου κόμματος του συζύγου της.

Διαβάστε ακόμα: Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Φωτό και βίντεο από τον γάμο του ζευγαριού - Το δαντελένιο νυφικό, ποιοι έδωσαν το παρόν

Όταν ο Πέτρος Κόκκαλης είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί το χαρακτήρισαν ως «απώλεια»

Ο "Κόσμος" λοιπόν, ο νέος φορέας τοποθετείται στον «προοδευτικό χώρο» και θα είναι κάθετα αντίθετος στον «ακροδεξιό λαϊκισμό», ενώ θα αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής πράσινης οικογένειας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις του Πέτρου Κόκκαλη και της Μαρίας Βασιλάκου (πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης), καθώς και του Λευτέρη Παπαγιαννάκη, οι οποίοι, όπως τόνισαν, αποτελούν την προσωρινή διοικούσα επιτροπή, μέχρι ο φορέας να οδηγηθεί σε αρχαιρεσίες.

Ο «Κόσμος» δεν κοιτάει μόνο τις ευρωεκλογές

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός φορέα που στοχεύει σε μια πολιτική που «δεν θα οδηγεί από τη μια κρίση στην άλλη». Επί δύο ώρες, ανέλυσε το όραμά του για μια οικολογική ανάπτυξη και με ιδιαίτερη προσοχή για τους ασθενέστερους.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Ξεκινάμε μια πορεία προς τις ευρωεκλογές, ώστε να έχουμε στη χώρα μας έναν φορέα-μέλος της μεγάλης πράσινης ευρωπαϊκής οικογένειας» που, όπως είπε, λείπει από την Ελλάδα. Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα αδυναμία συγκρότησης ενός ισχυρού πράσινου πολιτικού κόμματος και υπογράμμισε την ύπαρξη φορέων παγκοσμίως που έχουν «δοκιμασμένες λύσεις».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Πλέον βλέπουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε όλους τους τομείς. Δεν μπορούμε με εργαλεία του παρελθόντος να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση του παρόντος», σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του


Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε παράλληλα και στους στόχους του «Κόσμου» λέγοντας πως ο φορέας δεν κοιτάει μόνο τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές και τις εθνικές εκλογές και πως πρέπει να κερδηθεί ο κόσμος που έχει απομακρυνθεί από την πολιτική «γιατί δεν βρίσκει κάπου να ακουμπήσει τις ανάγκες του».

Διαβάστε ακόμα: «Κόσμος»: Το όνομα του νέου κόμματος του Πέτρου Κόκκαλη - Κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ