Αχ ο παλιός κινηματογράφος: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, ένα ζευγάρι! Κουκλί εκείνος με σμόκιν, η ηθοποιός με υπέροχη postiche αλογοουρά

Κούκλοι!

Μία καταπληκτική vintage φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητα;ς ο Άρης Λούπασης, μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του στο instagram, @arisloupasis.

Μέσα από το ασπρόμαυρο κλικ βλέπουμε να πρωταγωνιστούν ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας με την Μάρω Κοντού και τον Κλέαρχο Κονιτσιώτη.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με την Μάρω Κοντού, τον κιν/φικό παραγωγό Κλέαρχο Κονιτσιώτη και πλήθος θαυμαστών μετά την προβολή της ταινίας "Ο μπλοφατζής" στο κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Κιν/φου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ξεκινάει στις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου του 1969 με την προβολή σημαντικών ελληνικών ταινιών και την παρουσία διακεκριμένων μορφών της τέχνης και λαμπερών αστεριών του σινεμά όπως οι Γιάννης Βόγλης, Πέτρος Φυσσούν, Έλενα Ναθαναήλ, Γιώργος Φούντας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Άννα Φόνσου και Τζένη Καρέζη.

Η τελευταία ξεχωρίζει για άλλη μια φορά με την εντυπωσιακή παρουσία της και παρευρίσκεται για την προβολή της δραματικής ταινίας της Φίνος Φιλμ και του Σταύρου Τσιώλη "Πανικός" όπου πρωταγωνιστεί ο Κώστας Καζάκος. Ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής είναι και ο σημαντικός θεατράνθρωπος Αλέξης Σολομός, ο ηθοποιός Θάνος Κωτσόπουλος και ο ζωγράφος Πολύκλειτος Ρέγκος.

Τα περισσότερα βραβεία (συνολικά 9) κερδίζει η ταινία "Το κορίτσι του 17" του Πέτρου Λύκα με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Πολίτη και Σοφία Ρούμπου που κερδίζουν τα βραβεία Β' ανδρικού και Α' γυναικείου ρόλου αντίστοιχα. Ο "άρχοντας" του ελληνικού θεάτρου και κιν/φου και αιώνιος bon viveur Λάμπρος Κωνσταντάρας βιώνει μια από τις ωραιότερες στιγμές της καριέρας του καθώς κερδίζει το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία του στην κωμωδία "Ο μπλοφατζής" σε σενάριο Γιώργου Λαζαρίδη, σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη και την συμμετοχή των Μάρως Κοντού, Ξένιας Καλογεροπούλου και Δέσποινας Στυλιανοπούλου.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Ζωή Λάσκαρη, Λάμπρος Κωνσταντάρας αγκαλιά το 1970 – Συνυπήρχαν στην Finos Film, δεν έπαιξαν ποτέ μαζί – Η φορά που συναντήθηκαν στο θέατρο

Ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμητική αυτή διάκριση, ανεβαίνοντας στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, με τα χέρια σηκωμένα ευγνωμωνεί το κοινό που τον χειροκροτεί ασταμάτητα και τον ακολουθεί πιστά στην μέχρι τότε 30χρονη πορεία του.

Στην συνέχεια ακολουθεί λαμπερή δεξίωση στο ξενοδοχείο "Μεντιτερανέ" όπου και εκεί κλέβει την παράσταση διασκεδάζοντας τους καλεσμένους με το χιούμορ και το ταμπεραμέντο του

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ