Αλεξέι Ναβάλνι: Τι είναι το «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», βολική αιτία σύμφωνα με τους Ρώσους - Στη φυλακή ζούσε σε συνθήκες φυσικής εξάντλησης (βίντεο)

Βολική αιτία θανάτου...

Η παγκόσμια κατακραυγή για τον θάνατο του 47χρονου Αλεξέι Ναβάλνι, του Ρώσου αντικαθεστωτικού συνεχίζεται.

Μετά το θρίλερ με το σημείο που βρίσκεται η σορός του την οποία αναζητούσε χθες η μητέρα τους, έρχεται τώρα να προστεθεί στο μυστήριο για τον θάνατό του και η αιτία που ανακοίνωσε η φυλακή-κολαστήριο.

Η μητέρα και ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι πληροφορήθηκαν από τη σωφρονιστική αποικία όπου είχε φυλακιστεί ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης ότι πέθανε την Παρασκευή από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου - SADS», υποστήριξε, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο στενός σύμμαχός του, Ιβάν Ζντάνοφ.

Διαβάστε ακόμα: Θρίλερ με την σορό του Αλεξέι Ναβάλνι – Η μητέρα ψάχνει το σώμα του νεκρού γιού της (φωτό & βίντεο)

Πολύ βολικό, αφού χτυπά» υγιείς ανθρώπους και είναι ο όρος που χρησιμοποιείται όταν η νεκροψία δεν μπορεί να βρει μια προφανή αιτία θανάτου.

 

 

Συνθήκες φυσικής εξάντλησης

Ο Αλεξέι Ναβάλνι τους τελευταίους μήνες είχε μεταφερθεί σε «σωφρονιστική αποικία» με τον αριθμό 3 πολύ κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Ζούσε σε ένα κελί που είχε μήκος μόλις 11 βήματα, κάτι λιγότερο από 4 μέτρα, τον ξυπνούσαν καθημερινά στις 5.00 το πρωί και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου αυτή την εποχή επικρατούν θερμοκρασίες στους -32 βαθμούς Κελσίου.

Όλα τα παραπάνω τα είχε αποκαλύψει ο ίδιος με αναρτήσεις του. Στόχος προφανής, η φυσική σωματική του εξάντληση, κάτι που συνέβη όπως όλα δείχνουν. Η τακτική άλλωστε γνωστή, από τα… γκουλάγκ.

Διαβάστε ακόμα: Αλεξέι Ναβάλνι: Οι βασανιστικές τελευταίες μέρες του Ρώσου αντικαθεστωτικού - Η απομόνωση, το πολικό κλουβί στους -32 βαθμούς & τα εγερτήρια στις 5 το πρωί

Το σύνδρομο SADS

Μεγαλώνει η συζήτηση σχετικά με το «Σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων», καθώς αρκετοί θεωρούν πως η πάθηση αυτή εμφανίστηκε μετά την πανδημία.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι αληθές, καθώς το «Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Ενηλίκων» ή πιο σωστά το «Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου από Αρρυθμία» είναι μία πάθηση που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Συγκεκριμένα το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου από Αρρυθμία (Sudden Arrhythmia Death Syndrome – SADS) εμφανίζεται όταν η καρδιά ενός ατόμου φαίνεται να σταματά χωρίς αιτία, συχνά μάλιστα σε άτομα που φαίνονται να είναι απολύτως υγιή.

Όπως αναφέρει το καναδικό healthing.ca, το SADS εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με το CDC να το ονομάζει «σύνδρομο αιφνίδιου, απροσδόκητου νυχτερινού θανάτου».

«Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους απροσδόκητους θανάτους σε νέους, που εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών», δήλωσε το Βασιλικό Αυστραλιανό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών.

Επίσης, ο όρος χρησιμοποιείται όταν η νεκροψία δεν μπορεί να βρει μια προφανή αιτία θανάτου.

Η συνηθέστερη αιτία αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε αυτό τον πληθυσμό είναι ένας πρωτογενώς αρρυθμιολογικός καρδιακός θάνατος, σε ποσοστό περί το 31%.

Το πλέον πολύτιμο εργαλείο είναι το παραδοσιακό ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο μπορεί να παρέχει πληθώρα πληροφοριών στον εκάστοτε ιατρό.

Συμπληρωματικά, το ηχωκαρδιογράφημα (triplex), holter ρυθμού(σε περιπτώσεις αισθήματος παλμών), η δοκιμασία κοπώσεως αλλά και οι νεώτερες υπερηχοκαρδιογραφικές απεικονιστικές μέθοδοι, βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση δομικών παθήσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ