Πέθανε η πριγκίπισσα και ηθοποιός Ira von Furstenberg - Εντυπωσιακή & γόησσα κόρη της δισεκατομμυριούχας Clara Agnelli & του Γερμανού royal (φωτό-βίντεο)

Μία εξέχουσα προσωπικότητα της Υψηλής κοινωνίας

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα Ira von Furstenberg.

Η είδηση του θανάτου της αποτελεί ξαφνικό γεγονός, καθώς η ίδια φαινόταν να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα, τα δύο τελευταία γενέθλια της τα γιόρτασε με εντυπωσιακά πάρτυ στην Ισπανία.

Ας δούμε, όμως πιο συγκεκριμένα τη ζωή της royal προσωπικότητας, που "έφυγε" ξαφνικά.

Η πριγκίπισσα Ira von Fürstenberg, ήταν Ιταλίδα ηθοποιός, σχεδιάστρια κοσμημάτων και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων για τον σχεδιαστή μόδας Valentino Garavani.



instagram @the_webnews

 

 

Ήταν μέλος εκ γενετής της πριγκιπικής οικογένειας του Fürstenberg και μέλος εκ γάμου της πριγκιπικής οικογένειας των Hohenlohe-Langenburg.

Κόρη του πρίγκιπα Tassilo zu Fürstenberg και της πρώτης του συζύγου, Clara Agnelli, γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας.

Ο πατέρας και η μητέρα της αποτελούσαν εξέχουσες βασιλικές προσωπικότητες με τεράστια περιουσία, με τις οποίες θα ασχοληθούμε ειδικότερα σε άλλο άρθρο. 

Οι παππούδες της από τον πατέρα της ήταν ο πρίγκιπας Karl Emil von Fürstenberg (1867–1945) και η κόμισσα Maria Matild Georgina Festetics von Tolna (24 Μαΐου 1881 – 2 Μαρτίου 1953), η οποία ήταν κόρη του πρίγκιπα Tassilo Festetics von Tolna και της κυρίας Mary Victoria Doug- Χάμιλτον.

Είχε επίσης έναν μικρότερο αδερφό, τον πρίγκιπα Σεμπάστιαν. Η πρώην κουνιάδα της είναι η σχεδιάστρια μόδας Diane von Fürstenberg και θείος της ήταν ο Gianni Agnelli, ο πρόεδρος της FIAT.

Ήταν πρώτη ξαδέρφη του πρίγκιπα Karl von Schwarzenberg, του σημαντικού υπουργού Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Μιλούσε πολλές γλώσσες, όπως ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και αγγλικά. 

Όπως καταλαβαίνετε μεγάλωσε ανάμεσα στην υψηλή κοινωνία με πολλές γνώσεις και τρόπους καλής συμπεριφοράς.

Η Ira von Fürstenberg ξεκίνησε μια καριέρα μοντέλου στα 13, περπατώντας στην πασαρέλα για τον Emilio Pucci και αργότερα συνεργάστηκε με την Diana Vreeland.

 

 

 

 

Πόζαρε για τον Helmut Newton και τον Cecil Beaton, συνδιοργάνωσε την 20η έκδοση του Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο με τους Nuccio Costa και Enrico Maria Salerno.

Ήταν πρωταγωνίστρια ταινιών μεταξύ της δεκαετίας του 1960 και των αρχών της δεκαετίας του 1980.

Οι κινηματογραφικές της εμφανίσεις περιελάμβαναν τις κατασκοπευτικές ταινίες Matchless (1968, με συμπρωταγωνιστή τον Patrick O'Neal), I Killed Rasputin (1967), Dead Run (1967, με συμπρωταγωνιστή τον Peter Lawford), Negresco [de] (1968), The Vatican Affair (1968), The Battle of El Alamein (1969), Five Dolls for an August Moon (1970), No desearás al vecino del quinto (1970) και The Fifth Cord (1971).

Το 1992 ίδρυσε έναν οίκο μόδας, τη «Συλλογή Ira von Fürstenberg».

Ο πρώτος της σύζυγος, τον οποίο παντρεύτηκε στη Βενετία της Ιταλίας, στις 17 Σεπτεμβρίου 1955, ήταν ο πρίγκιπας Αλφόνσο του Hohenlohe-Langenburg (1924–2003), ο οποίος ίδρυσε το Marbella Club, ένα ισπανικό θέρετρο.

Τότε εκείνη ήταν 15 ετών και ο γαμπρός 31. Χώρισαν το 1960 και ο γάμος ακυρώθηκε το 1969.

 

 



instagram @eugeniagaravani

 Απέκτησαν δύο παιδιά: τον Christoph Victorio Egon Humberto (8 Νοεμβρίου 1956 – 5 Αυγούστου 2006), ο οποίος πέθανε από μαζική ανεπάρκεια οργάνων λίγες μέρες μετά τη φυλάκισή του στην Κεντρική Φυλακή Klongprem στη Μπανγκόκ με την κατηγορία της υποψίας για παράνομη τροποποίηση βίζας.

Ο μικρότερος γιος, Hubertus Rudolph (γνωστός ως "Hubi"· γεννημένος στις 2 Φεβρουαρίου 1959), είναι μουσικός και φωτογράφος. 

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Francisco "Baby" Pignatari (1916–1977), ένας Βραζιλιάνος βιομήχανος. Παντρεύτηκαν στο Ρίνο της Νεβάδα, στις 12 Ιανουαρίου 1961. Χώρισαν στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο του 1964 και δεν απέκτησαν παιδιά.

Το "αντίο" στα social media

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, η Veta Stefanidou Tsoukala είπε το δικό της αντίο, στην 83χρονη πριγκίπισσα.

 

 

"Πριγκίπισσα Ira von Furstenberg! Μια ταλαντούχα, λαμπερή, όμορφη και μαγευτική γυναίκα! Η καλοσύνη, η δύναμη και η γενναιοδωρία της θα λείψουν πολύ! Θα σε αγαπάμε πάντα και θα κρατάμε μαζί όλες τις υπέροχες αναμνήσεις μας!! Αναπαύσου εν ειρήνη! ?️???", σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ