Ruby Franke: Η youtuber που εμφάνιζε την «χαρούμενη» οικογένειά της στα social media – Κακοποιούσε, έδερνε και άφηνε τα παιδία της να πεινάνε (φωτό & βίντεο)

Ένα φριχτό έγκλημα!

H Ruby Franke, μητέρα από τη Γιούτα των ΗΠΑ, ήταν youtube και influencer, είχε εκατομμύρια ακολούθους και τόσο οι συμβουλές που έδινε όσο και το lifestyle που προωθούσε ήταν απλά κακοποιητικό απέναντι στα παιδιά.

Υποστήριζε ότι τα σκληραγωγούσε ενώ απλά τα κακοποιησούσε. Αυτό όμως άργησε να γίνει φανερό.

Καταδικάστηκε σε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φυλάκισης για βία κατά των παιδιών. Η 42χρονη Ruby Franke απολογήθηκε με δάκρυα στο δικαστήριο, καθώς μάθαινε την ποινή της.

Την ίδια ποινή έλαβε και η 54χρονη συνεργός της Jodi Hildebrandt.

 

 

Ο εισαγγελέας της Γιούτα, Eric Clarke, τόνισε ότι δύο από τα παιδιά της Franke, ηλικίας 9 και 11 ετών τότε, ζούσαν σε ένα «περιβάλλον που θύμιζε στρατόπεδο συγκέντρωσης».

«Τα παιδιά στερούνταν τακτικά φαγητό, νερό, κρεβάτια για να κοιμηθούν και σχεδόν κάθε μορφή ψυχαγωγίας», υποστήριξε ο Clarke.

Στο δικαστήριο, η Franke ήταν δακρυσμένη μετά την καταδίκη της. Ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της και είπε: «Ήμουν τόσο αποπροσανατολισμένη, που πίστευα ότι το σκοτάδι ήταν φως και το σωστό ήταν λάθος».

Η αφορμή για να συλληφθούν οι δύο γυναίκες ήταν ο υποσιτισμένος 12χρονος γιος της Franke σκαρφάλωσε από το παράθυρο του σπιτιού της Hildebrandt για να ξεφύγει. Η αστυνομία δήλωσε ότι το παιδί έτρεξε στη συνέχεια στο σπίτι ενός γείτονα και ζήτησε φαγητό και νερό. Σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, είχε τραύματα καθώς ήταν δεμένο με σχοινί.

 

 

Η Franke συγκέντρωσε περισσότερους από δύο εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της 8 Passengers, το οποίο ξεκίνησε το 2015.

Τα βίντεο της έδειχναν μια τυπική και ευτυχισμένη οικογένεια Μορμόνων των προαστίων να κάνει μαθήματα στο σπίτι, να μαγειρεύει, να τρώει και να συνομιλεί, σύμφωνα με το BBC.

Όμως οι θαυμαστές της άρχισαν να γίνονται καχύποπτοι το 2020, όταν ένας από τους γιους της ανέφερε ότι είχε αναγκαστεί να κοιμάται σε μια σακούλα φασολιών για επτά μήνες. Οι θεατές του YouTube χτένισαν τα αρχεία της και επισήμαναν άλλες ενοχλητικές και αμφιλεγόμενες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η Franke – όπως η στέρηση φαγητού, η απειλή να κόψει το κεφάλι ενός λούτρινου παιχνιδιού και η «ακύρωση» των Χριστουγέννων ως τιμωρία.

 

 

Μακριά από την κάμερα, ωστόσο, τα παιδιά της Franke υπέστησαν ακόμη πιο σκληρή κακοποίηση.

Αυτή περιλάμβανε το δέσιμό τους, το χτύπημα και τις κλοτσιές, την παραμέληση της διατροφής τους και τον εξαναγκασμό τους να εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι χωρίς αντηλιακό, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ