Η θεόρατη πρέσβης της Σερβίας & η ομόλογη της "Βασίλισσα της Κένυας": Τις καλωσόρισε ο Βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση (φωτό)

Επίσημη επίσκεψη στον αρχηγό του κράτους

Επισκέψεις είχε ο Βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας στο Παλάτι του.

Ο 78χρονος δέχθηκε τέσσερις νέους πρεσβευτές με επίσημο ακροατήριο στο Kungliga Slottet.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία σε έναν νέο πρεσβευτή να συναντήσει τον αρχηγό του κράτους. Πρόκειται για μία διεθνής πρακτική, που γίνεται ετησίως.

Ωστόσο, οι τελετές διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Η υποδοχή των ξένων απεσταλμένων στη Σουηδία ακολουθεί μια παλιά τελετή και είναι αρκετά μοναδική στον κόσμο με τις αιωνόβιες παραδόσεις της.

Υπήρχε ορχήστρα και μουσικοί, οι οποίοι έδωσαν μία καλλιτεχνική νότα στην επίσκεψη των καλεσμένων.

 

 

Οι ξένοι απεσταλμένοι τους οποίους δέχθηκε ο Βασιλιάς ήταν οι εξής: η πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας, Jelena Čukić Matić, της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Linas Antanas Linkevičius, της Δημοκρατίας της Κένυας, Angelina Kavindu...

Μέσα από διάφορα στιγμιότυπα που μοιράστηκε το Παλάτι της χώρας στον επίσημο λογαριασμό του στο instagram βλέπουμε την υποδοχή των καλεσμένων και τον επίσημο χαιρετισμό τους με τον Γουσταύο.

Όλοι ήταν προσεγμένοι με επίσημα ενδύματα.

Οι κυρίες φορούσαν maxi μίνιμαλ τουαλέτες (με εξαίρεση την Angelina Kavindu (Κένυα) που πρόσθεσε κάποια επιπλέον παραδοσιακά κοσμήματα από τη χώρα της και κόκκινο πανωφόρι), ενώ οι κύριοι επέλεξαν ασπρόμαυρα tuxedos, όπως είθισται άλλωστε.

Διαβάστε ακόμη: Νέα φωτό της Βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας: 50 χρόνια Γουσταύος - οι παστέλ, γκρι, θαλασσί, vieux rose αποχρώσεις των κυριών (φωτό)

Πόζαραν με σοβαρό ύφος μπροστά από το θρόνο και αργότερα ακολούθησε δεξίωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ