Εταιρία για βραβείο απανθρωπιάς! Απέλυσαν καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα σάντουιτς με τόνο – Το είχαν ξεχάσει σε αίθουσα συσκέψεων (φωτό & βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόλυση της καθαρίστριας Γκαμπριέλα Ροντρίγκεζ για ένα σάντουιτς αξίας 1,9 δολ

Η Γκαμπριέλα Ροντρίγκεζ, καθαρίστρια στο επάγγελμα υπέβαλε μήνυση σε δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου επειδή απολύθηκε γιατί έφαγε ένα σάντουιτς με τόνο που βρήκε ξεχασμένο σε αίθουσα συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RollOnFriday, η Γκαμπριέλα Ροντρίγκεζ απολύθηκε από την υπηρεσία καθαρισμού της ιδιωτικής εταιρείας Total Clean, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2023.

Η Ροντρίγκεζ, ανύπαντρη μητέρα από το Εκουαδόρ, φέρεται να απολύθηκε όταν η νομική εταιρεία Devonshires Solicitors παραπονέθηκε στην εταιρεία καθαρισμού όπου εργαζόταν η Ροντρίγκεζ ότι είχε φάει ένα σάντουιτς με τόνο αξίας 1,90 δολαρίων!

Cleaner1

Η εταιρεία Devonshires απασχολεί 235 δικηγόρους και ο υψηλότερος μισθός που έδωσε το 2023 ήταν £1.68 εκατομμύρια, σχεδόν 2 εκατ. δολάρια.

Εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας δήλωσε στην εφημερίδα The Post ότι δεν υπέβαλε «επίσημη καταγγελία» κατά της Ροντρίγκεζ, επιμένοντας ότι «δεν ζήτησε να ληφθούν μέτρα εναντίον της».

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

«Η Total Clean έκανε τη δική της έρευνα και η απόφαση για την απόλυση της Γκαμπριέλα ελήφθη χωρίς καμία απολύτως προτροπή ή επιρροή από την Devonshires» πρόσθεσε εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας.

Η Devonshires δήλωσε επίσης ότι «δεν θα είχε αντίρρηση, όπως δεν κάναμε ποτέ, να παρευρεθεί και να εργαστεί η Γκαμπριέλα στις εγκαταστάσεις μας, εάν η Total Clean αλλάξει γνώμη».

Η Ροντρίγκεζ είχε εργαστεί στην Devonshires δύο χρόνια πριν την απόλυσή της.

Η Total Clean, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η Ροντρίγκεζ διέπραξε κλοπή τρώγοντας το σάντουιτς με τόνο.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Όταν έγινε γνωστή η είδηση της απόλυσης του Ροντρίγκεζ, μέλη του συνδικάτου United Voices of the World (UVW) συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Devonshires με 100 κονσέρβες τόνου, 300 σάντουιτς σε χειροποίητες συσκευασίες, μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς και ερωτικές επιστολές προς τον Ροντρίγκεζ, σύμφωνα με τον Guardian.

 

 

Αν και οι υποστηρικτές της Ροντρίγκεζ προσέφυγαν και απευθείας στην Devonshires για την απόλυσή της, η δικηγορική εταιρία δήλωσε ότι «δεν έδειξε καλή θέληση και αρνήθηκε να υποστηρίξει την υπόθεση της Γκαμπριέλα».

Cleaner2

Η ίδια η Ροντρίγκεζ έχει από τότε διαμαρτυρηθεί για την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι απολύθηκε λόγω φυλετικών διακρίσεων.

Ο γενικός γραμματέας της UVW - ο οποίος εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό καθαριστριών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μετανάστριες - δήλωσε: «Επειδή καθαρίζουμε τη βρωμιά τους, δεν σημαίνει ότι μπορούν να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια».

 

 

«Καθαρίστριες απολύονται καθημερινά σε όλη τη χώρα για ασήμαντους λόγους όπως αυτός. Πολλοί περιγράφουν ότι αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται "σαν σκουπίδια" και η Γκαμπριέλα είναι μία από αυτές. Θα υψώσουμε τις φωνές μας και θα ενωθούμε για να πολεμήσουμε κάθε εργοδότη - ακόμη και μεγάλες ισχυρές εταιρείες όπως η Devonshires Solicitors».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "+0 JUST' ST GNI RESPE ES υ โบรโ DIGNI"

Η UVW ισχυρίστηκε επίσης ότι αν η Ροντρίγκεζ δεν ήταν από τη Λατινική Αμερική και δεν ήξερε λίγα αγγλικά, η Devonshires δεν θα είχε απευθυνθεί στην Total Clean για να διαμαρτυρηθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ