Η Ματίνα Παγώνη προειδοποιεί για την ιλαρά: "Τα παιδιά να κάνουν και τις δύο δόσεις - Η μία δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος" (βίντεο)

Τη θεωρεί πολύ πιο μεταοδιτκή από τον κορωνοϊό

Μέσα από την εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" η Ματίνα Παγώνη προειδοποιεί για την ιλαρά και τη μετάδοση της.

Ακόμη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στα απογευματινά χειρουργεία.

: «Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής».

«Η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον κορονοϊό, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσο πολλά κρούσματα. Είναι επικίνδυνη η ιλαρά, γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα», συμπλήρωσε.

 

 

«Τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται, για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία», δήλωσε.

 

 

«Ο υπουργός μάς είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Ματίνα Παγώνη για την περιπέτεια που είχε στο μάτι ο Χρήστος Μάστορας: Είναι σπάνιο και δύσκολο, σιγά σιγά αντιμετωπίζεται - Τι είναι η δακρυοαδενίτιδα

Όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν επί χρόνια σε λίστες χειρουργείων, πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι δωρεάν τα απογευματινά χειρουργεία.

«50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ο κόσμος περίμενε με μεγάλες αναμονές, αυτά θα τα πληρώσει το κράτος», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ