Κάτια Δανδουλάκη για τη φωτιά στη στοά Μπρόντγουεϊ: «Κάηκε μέρος από τα εκθέματα του θεάτρου» - «Πέταξαν ένα γκαζάκι» (βίντεο)

Όλα όσα δήλωσε η συγκλονισμένη ηθοποιός!

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου στις 4:30 σε αποθήκη στη στοά Κεφαλληνίας στην Κυψέλη.

Στην εν λόγω στοά βρίσκεται και το θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη.

 Πυροσβεστική έσπευσε μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός.

Οι 15 πυροσβέστες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενα κτίρια.Στον χώρο που κάηκε ολοσχερώς φυλάσσονταν προγράμματα, εκθέματα και υλικά του θέατρου Μπρόντγουαιη και του θεάτρου Δανδουλάκη.

Δυστυχώς σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για εμπρησμό.

Διαβάστε ακόμα: Άνθρωποι που έγραψαν ιστορία! Μελίνα Μερκούρη, Μάριος Πλωρίτης - Πανέμορφη & στα νιάτα της η Κάτια Δανδουλάκη (φωτό)

Η φωτιά προκλήθηκε από γκαζάκι (αυτοσχέδια κατασκευή) που πέταξε ένα άγνωστος στη στοά.

Η ταλαντούχα ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του θεάτρου που βρισκόταν στην στοά, Κάτια Δανδουλάκη μίλησε στην εκπομπή "Ακόμη δεν είδες τίποτα" μετά την φωτιά.

«Πέταξαν ένα γκαζάκι σε μια αποθήκη που ήταν ψιλο-αφύλακτη, δηλαδή δεν είχε πολύ καλή, γερή πόρτα και είσοδο, ήταν σχεδόν σαν πρόχειρη κατασκευή και το πετάξανε μέσα από το τζάμι και αυτό πυροδότησε τον χώρο, τον κοινόχρηστο του μεγάλου τετραγώνου με τα τέσσερα θέατρα. Δεν έγιναν άλλες ζημιές εκτός από την καταστροφή αυτή της αποθήκης.

Τα καλώδια τα ηλεκτρολογικά, οι οπτικές ίνες – εκεί είχαμε πρόβλημα. Και υπάρχει ζημιά από την άποψη ότι καήκανε δικές μου πινακίδες πολύς καλής κατασκευής που ήταν πάνω, ακριβώς στην οροφή της στοάς.

 

 

Δεν είναι τίποτα αυτά μπροστά σε οτιδήποτε άλλο μπορούσε να συμβεί χειρότερο, πολύ χειρότερο. Για αυτό είμαι πραγματικά ευχαριστημένη από την άποψη τι γλιτώσαμε. Άνθρωπος δεν κινδύνεψε, το θέατρο δεν κινδύνεψε. Θα χρειαστεί βέβαια καιρός για να φτιαχτούν αυτά γιατί τα καλώδια είναι καμένα όλα.

Το θέμα είναι αυτό, ότι κινδυνεύει κανείς από το τίποτα, από μια βλακεία. Γιατί αυτή η στοά είναι κέντρο διερχομένων. Μπαίνουν, βγαίνουν άνθρωποι άστεγοι… Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες με ευγενικό τρόπο, να βρούνε μέρος να πάνε να μείνουνε, αλλά δεν θέλουν. Θέλουν να είναι εκεί. Αυτή η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη πια. Κινδυνεύουν όλες οι οικογένειες και όλα τα σπίτια ανά πάσα στιγμή», είπε η Κάτια Δανδουλάκη.

Διαβάστε ακόμα: Σε δάκρυα αναλύθηκε η Κάτια Δανδουλάκη: Ποια ήταν η έκπληξη που της επιφύλαξαν με φωτό του Μάριου Πλωρίτη (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ