Χωρίς τον Κάρολο & τον Γουίλιαμ η επιμνημόσυνη δέηση για τον βασιλιά Κωνσταντίνο στο Λονδίνο - Προσωπικοί οι λόγοι λέει ο πρίγκιπας

Τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να παρευρεθεί

Στις 11:00π.μ ώρα Αγγλίας, δηλαδή 1:00μ.μ ώρα Ελλάδος, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ.

Παρόντες, θα είναι η σύζυγος του, Άννα-Μαρία, ο πρίγκιπας Παύλος και σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Την τελετή θα τελέσει ο πρεσβύτερος του Γουίνδσορ, Κρίστοφερ Κόκσγουορθ, και αναμένεται να παρευρεθούν, μεταξύ άλλων προσκεκλημένων, και εκπρόσωποι ξένων βασιλικών οίκων.

Διαβάστε ακόμα: 59 χρόνια γάμου θα γιόρταζαν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία - Η θεαματική τελετή με τους 1.500 καλεσμένους & τους 88 πρίγκιπες (φωτό - βίντεο)

Συνολικά έχουν προσκληθεί περίπου 350 άτομα, γαλαζοαίματοι και φίλοι της τέως βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το Hola, και ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας.

The Queen, accompanied by members of the royal family, will attend a thanksgiving service for the life of King Constantine of the Hellenes at St George’s Chapel, Windsor Castle, on 27th February. pic.twitter.com/RlWOtNz6Pg

— Majesty Magazine & Joe Little (@MajestyMagazine) February 20, 2024

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος δε θα μπορέσει να παρευρεθεί, λόγω της κατάστασης της υγείας του από τις θεραπείες που κάνει για τον καρκίνο.

Απών θα είναι και ο πρωτότοκος γιος του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, "για προσωπικούς λόγους" όπως αναφέρεται, πιθανόν γιατί θα χρειαστεί να βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκας του, πριγκίπισσας Κέιτ που αναρρώνει έπειτα από εγχείρηση στην κοιλιά.

Ωστόσο, η βασίλισσα Καμίλα συνοδευόμενη με μέλη της βασιλική οικογένειας θα βρίσκεται εκεί.

Να σημειώσουμε, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θεωρούσε τον τέως βασιλιά της Ελλάδας ως έναν από τους δικούς της ανθρώπους. Μάλιστα, ο τέως βασιλιάς ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ενώ ο Φίλιππος ήταν βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Διαβάστε ακόμα: Η επιμνημόσυνη δέηση της Μαρί Σαντάλ με τους γιούς της Αχιλλέα Ανδρέα & Οδυσσέα Κίμωνα – Στην αρχιεπισκοπή Ν. Υόρκης για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο (φωτό)

 

 

Τα δύο μνημόσυνα

Η πρώτη επιμνημόσυνη δέηση όπως αναφέραμε παραπάνω, θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Θα ακολουθήσει το ορθόδοξο μνημόσυνο που διοργανώνει η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Τετάρτη 28/2, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην κρύπτη του καθεδρικού ναού από την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ