Τέμπη - ο πατέρας του Γιώργου που χάθηκε: «Ακούγαμε τις ειδήσεις, 1 νεκρός, 2, 5, 10 νεκροί - Στη Λάρισα βλέπαμε τα ασθενοφόρα να έρχονται με πτώματα…»

«Πήγε να πάρει νερό από το κυλικείο και δεν γύρισε»  λέει ο πατέρας του Γιώργου Παπάζογλου

Ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Λυσίμαχος Παπάζογλου, που έχασε τον 22χρονο γιο του, φοιτητή στο ΑΠΘ, στα Τέμπη, μίλησε στο Voria και στην Ισμήνη Μπαλαλέ και συγκλόνισε με την περιγραφή του για εκείνο το βράδυ, που έχασαν το παιδί τους.

Η ανατριχιαστική περιγραφή του πατέρα 

«Δεν πιστεύουμε ότι το παιδί έχει φύγει» είπε στην αρχή ο κ. Παπάζογλου, και περιέγραψε το εφιαλτικό εκείνο βράδυ:

«Δεν είχαμε κοιμηθεί και μας πήρε τηλέφωνο φίλος του γιου μου από την Ολλανδία, που τον είχε καλέσει η φίλη του γιου μας που ήταν μαζί στο τρένο, αλλά δεν ήξερε το τηλέφωνό μας για να μας πει ότι ψάχνουν τον Γιώργο και δεν απαντάει. Μας είπε ότι εκτροχιάστηκε το τρένο, αυτή ήταν έξω και ο Γιώργος είχε πάει να πάρει νερό και δεν γύρισε. Το τηλέφωνό του δεν απαντούσε και μετά νεκρώθηκε. Φύγαμε για Λάρισα... Στον δρόμο ακούγαμε τις ειδήσεις, που έλεγαν ένας νεκρός, δύο νεκροί, πέντε νεκροί, δέκα νεκροί. Πήγαμε στη Λάρισα και βλέπαμε τα ασθενοφόρα να έρχονται με πτώματα. Πήγαμε στο Πανεπιστημιακό, όπου εκεί μας ανακοίνωσαν τη λίστα με τους τραυματίες. Εκεί δεν ήταν το παιδί. Στις 2 η ώρα μάς είπαν δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες, αυτοί ήταν. Μετά μας πήγαν σε ένα ξενοδοχείο και περιμέναμε την ταυτοποίηση».

Ο Γιώργος Παπάζογλου, όπως και πολλοί άλλοι από τους 57 νεκρούς του τρένου, ήταν στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ζητώντας απόδοση ευθυνών και λέγοντας ότι θέλει να διαλευκανθεί πλήρως.

Ακούστε το podcast στο voria.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ