Βρέθηκαν τα πτώματα γκέι ζευγαριού - Φερόμενος δολοφόνος ο πρώην εραστής του 26χρονου Αυστραλού παρουσιαστή - Τους σκότωσε μέσα στη βίλα

Τελευταία φορά που εθεάθησαν ζωντανοί ήταν στις 19 Φεβρουαρίου

Νεκρά εντόπισε τα σώματα ενός γκέι ζευγαριού τη Δευτέρα (26/2) η αυστραλιανή αστυνομία.

 Το ζευγάρι εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανό στις 19 Φεβρουαρίου.

Η διευθύντρια της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Karen Webb δήλωσε στο BBC ότι είναι «πολύ σίγουροι» ότι τα πτώματα είναι αυτά των Baird και Davies.

Ο αστυνομικός Beaumont Lamarre-Condon κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες του Baird, 26 ετών, και του 29χρονου Davies αφού παραδόθηκε την Παρασκευή (23 Φεβρουαρίου).

Πιθανόν να πρόκειται για έγκλημα πάθους, καθώς ο Beaumont Lamarre-Condon είχε στο παρελθόν σχέση με τον Αυστραλό παρουσιαστή.

Σύμφωνα με τις δικές του οδηγίες βρήκαν και τα πτώματα 

Αφού ο Lamarre-Condon αρνήθηκε αρχικά να συνεργαστεί με την αστυνομική έρευνα ή να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, φέρεται να είπε τελικά στους αστυνομικούς πού βρίσκονταν τα πτώματα.

Οι σοροί ανακαλύφθηκαν  σε μια αγροτική ιδιοκτησία στην Bungonia, μια μικρή πόλη περίπου 115 μίλια από το Σίδνεϊ.

Ο επιθεωρητής Daniel Doherty δήλωσε τους βρήκαν «κοντά στην είσοδο της ιδιοκτησίας» και ότι είχαν γίνει προσπάθειες «να καλυφθούν με πέτρες και συντρίμμια».

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία πιστεύει ότι το ζευγάρι δολοφονήθηκε στο σπίτι του Baird στο Paddington, ένα προάστιο του Σίδνεϊ. Οι ερευνητές φέρεται να βρήκαν μια σφαίρα που ταίριαζε με το όπλο του Lamarre-Condon, μαζί με μια «σημαντική» ποσότητα αίματος στο ακίνητο.

O Lamarre-Condon δεν έχει σχολιάσει τις κατηγορίες εναντίον του.

Η αντίδραση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Ενώ η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Αυστραλίας είναι συντετριμμένη από τους δύο αυτούς θανάτους, οι διοργανωτές της αποκριάτικης παρέλασης Mardi Gras του Σίδνεϊ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πήραν την απόφαση να αποκλείσουν τις συμμετοχές των αστυνομικών.

Οι διοργανωτές εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν: «Το Sydney Mardi Gras, μαζί με τις ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν συγκλονιστεί από την απώλεια των Jesse Baird και Luke Davies, των οποίων οι ζωές κόπηκαν τόσο σύντομα.

«Η κοινότητά μας χρειάζεται χώρο για να θρηνήσει την απώλεια του Jesse και του Luke, οι οποίοι, πριν από αυτή την τραγωδία, θα ήταν εδώ και θα γιόρταζαν μαζί μας στο φεστιβάλ. Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να ζητήσει από την αστυνομία να μην παρελάσει στην παρέλαση του 2024».

Σε απάντηση, η αστυνομία δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη από την απόφαση, αλλά «θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τη ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα».

Ο πρώην παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Network 10, Jesse Baird, παραμένει στη μνήμη των συναδέλφων του ως άνθρωπος με «μεγάλο, όμορφο χαμόγελο» που «φώτιζε το δωμάτιο». Όπως είπα, για τον Jesse ο Luke ήταν ο «ένας και μοναδικός».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ