Τρομακτικό βίντεο με πιλότο που χάνει το έλεγχο ελικοπτέρου: «Μπαμπά μόλις πέσαμε, σε αγαπώ» - Κρεμάστηκε σε κεραία τηλεφωνίας

Ευτυχώς και οι 6 επιβαίνοντες  σώθηκαν, μετά από μεγάλη προσπάθεια απεγλωβισμού τους από σωστικά συνεργεία

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι έξι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που γλίτωσε τη συντριβή επειδή κρεμάστηκε στην άκρη κτιρίου δίπλα σε κεραία τηλεφωνίας, στην Κολομβία αποτυπώνει βίντεο μέσα από το Bell 206.

Στο βίντεο ακούγεται ένας εκ των επιβατών, ο 36χρονος Φρανσίσκο Σάλας, να πραγματοποιεί βιντεοκλήση στον πατέρα του, ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να μην κουνηθεί γιατί η παραμικρή μετατόπιση βάρους θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

«Μπαμπά πέσαμε με το ελικόπτερο. Είμαστε πολύ ψηλά. Σε αγαπώ, σε ευχαριστώ που με προστάτευσες. Θα επιβιώσω μπαμπά» ακούγεται να λέει ο 36χρονος.


Η παρολίγον μοιραία πτήση ξεκίνησε από οροφή εστιατορίου στο Μεντεγίν της Κολομβίας όπου οι 6 είχαν πάει να γευματίσουν. Το ελικόπτερο όπως δείχνει το βίντεο απογειώθηκε από την ταράτσα, όμως από τα πρώτα δευτερόλεπτα κάτι πάει στραβά χτυπά σε οροφή κτιρίου και σφηνώνεται δίπλα σε κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν και του 6 σώους.

Βίντεο δείχνουν το ελικόπτερο να κινείται ανεξέλεγκτα και να πέφτει.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο 32χρονος πιλότος, ο συγκυβερνήτης και τέσσερις επιβάτες με έναν εξ αυτών να μεταφέρεται σε νοσοκομείο με κάταγμα στο αριστερό πόδι και εκδορές.

Το ελικόπτερο Bell 206 πραγματοποιούσε τουριστική πτήση όταν ξαφνικά άρχισε να περιστρέφεται εκτός ελέγχου. Στη συνέχεια έπεσε προς το έδαφος αλλά εγκλωβίστηκε μεταξύ του κτιρίου και μιας κεραίας.

Η πτήση με ελικόπτερο διατίθεται από εστιατόριο στο Μεντεγίν. Οι πελάτες χρεώνονται περίπου 73 δολάρια για μια πτήση 12 έως 15 λεπτών από το αεροδρόμιο ως το εστιατόριο, όπου τους υποδέχονται με ένα κοκτέιλ.

Ένας νεκρός, 5 τραυματίες από συντριβή ελικοπτέρου στη Νορβηγία

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν όταν ελικόπτερο κατέπεσε στον ωκεανό στα ανοικτά της δυτικής Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, με αποτέλεσμα να υπάρξει προσωρινή αναστολή στις μεταφορές προς και από τις υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και αερίου της χώρας.

Το ελικόπτερο Sikorsky S-92 που διαχειριζόταν η Bristow Norway πραγματοποιούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης χθες όταν συνέβη το δυστύχημα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Τα έξι μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από ομάδες διάσωσης αλλά το ένα εξ αυτών δηλώθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.

Ένας από τους επιζώντες βρισκόταν σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση και ένας ήταν σοβαρά τραυματισμένος ενώ οι υπόλοιποι τρεις υπέστησαν ελαφρά τραύματα, ανέφερε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

«Έχουμε αποστείλει επιθεωρητές δυστυχημάτων στο Σταβάνγκερ και το Μπέργκεν για να διερευνήσουν το δυστύχημα», δήλωσε στο Reuters ο Γουίλιαμ Μπερτχάουσεν από τη νορβηγική Αρχή Έρευνας για την Ασφάλεια. Οι δύο πόλεις είναι οι βασικότεροι κόμβοι για τη μεγάλη νορβηγική βιομηχανία πετρελαίου και αερίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ