Το βιβλίο της κόρης της Brigitte Macron: «Όταν έμαθα ότι η μαμά μου τα έφτιαξε με τον 17χρονο Emanuel, εγώ ήμουν 10 & η αδελφή μου συμμαθήτριά του» (φωτό & βίντεο)

«Βρίσκω τον πατριό μου πολύ ανθρωπιστή»

H κόρη της Brigitte, Tiphaine Auziere, κυκλοφόρησε μυθιστόρημα με το όνομα «Assises» και μέσα από αυτό μιλά για την «απαγορευμένη σχέση» της μητέρας της Brigitte με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emanuel Macron και το στενάχωρο διαζύγιο των γονιών της.

Συγκεκριμένα, στην συνέντευξη της στο Paris Match, η νεαρή δικηγόρος ανέφερε ότι έμαθε για τη σχέση της μητέρας της με τον Macron, όταν ήταν 10 ετών. Τα άλλα δύο αδέλφια της ήταν μεγαλύτερα: 19 ετών ο Σεμπαστιέν και 17 η Λοράνς, που ήταν και συμμαθήτρια του Μακρόν.

Τα αδέλφια της, εκείνη και ο Εmanuel, ήταν μαθητές στο σχολείο La Providence, όπου η μετέπειτα πρώτη κυρία της Γαλλίας ήταν καθηγήτρια θεάτρου.

«Ήμουν μόλις 10 ετών όταν έμαθα για την κρυφή σχέση της μητέρας μου»

Η Tiphaine περιγράφει στην συνέντευξη της ότι ήταν μόλις δέκα ετών, όταν ανακάλυψε ότι η δασκάλα μητέρα της διατηρούσε κρυφή σχέση με έναν μαθητή 25 χρόνια νεότερο της. 

Αναφέρει ότι εκείνη και τα αδέλφια της έπρεπε να ανέχονται τα συνεχή σχόλια που γίνονταν για αυτή τη σχέση.

«Έμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση», δήλωσε νεαρή δικηγόρος και πρόσθεσε ότι «Ξέρω ότι, σε αυτές τις στιγμές, πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο ουσιώδες και να προχωράμε μπροστά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την κριτική.»

Τόνισε πως αν και δεν ήταν ακόμη η εποχή των κοινωνικών δικτύων, ζούσαν σε μία μικρή επαρχιακή πόλη στη Βόρεια Γαλλία, όπου τα πάντα γίνονταν γνωστά με μεγάλη ταχύτητα. Λέει δε ότι «Παρ’ όλα αυτά, στάθηκαν όρθιοι. Κατάφερα να αποκτήσω ένα ανοιχτό μυαλό, αλλά και την επιθυμία να προχωρήσω μπροστά αποκτώντας μεγαλύτερη ανοχή.»

Διαβάστε ακόμα: Εμανουέλ & Μπριζίτ Μακρόν: Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά – Γιορτάζουν την αγάπη τους, ο 45χρονος Πρόεδρος της Γαλλίας με την 70χρονη σύζυγό του (φωτό)

Αναστατωμένη με τον πατέρα της

Στη συνέχεια, η κόρη της  Brigitte περιέγραψε πόσο αναστατωμένη ήταν που ο πατέρας της, André-Louis Auzière, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας το 1994, παρόλο που δεν χώρισε την Brigitte μέχρι το 2006, δίνοντας την δυνατότητα στον Macron να την παντρευτεί ένα χρόνο αργότερα.

«Ο χωρισμός της οικογένειας μπορεί να είναι θλίψη, αλλά και ευκαιρία», δήλωσε η κόρη της Brigitte, ενώ πρόσθεσε πως «Έχω έναν αγαπημένο πατέρα, αλλά και έναν αγαπημένο πατριό.(σ.σ εννοώντας τον Macron)»

Παρόλη την δύσκολη παιδική ηλικία, την στεναχωρούν τα σχόλια για την μητέρα της.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης της, η Tiphaine ανέφερε ότι πληγώθηκε από τους ισχυρισμούς που έχουν καλλιεργηθεί όλο αυτό το διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε: «Ανησυχώ για το επίπεδο της κοινωνίας, όταν ακούω όλα αυτά που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ότι η μητέρα μου».

«Βρίσκω τον πατριό μου πολύ ανθρωπιστή»

Αν και η ίδια είναι η πιο αριστερή της οικογένειας, η Tiphaine αισθάνεται ότι δεν απέχει πολύ από τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει ο Μακρόν. Μαζί του έχουν πολλά κοινά σημεία, από τη Μασσαλία έως τη λογοτεχνία.

Η Tiphaine δεν είχε αποκαλύψει τίποτα στην οικογένειά της (είναι παντρεμένη με δύο παιδιά) για το συγγραφικό της έργο, προτού βάλει τις τελευταίες πινελιές σε αυτό, αλλά ούτε στη μητέρα της ούτε και στον Μακρόν.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μυθιστόρημά της θα προκαλέσει αμέσως την περιέργεια. 

Κάποιοι θα την υποτιμήσουν επειδή αντιπαθούν τον πρόεδρο, άλλοι θα την επαινέσουν γιατί τον θαυμάζουν. Παραδέχεται όμως ότι «περιμένω το χειρότερο».

Διαβάστε ακόμα: Μπριζίτ Μακρόν: Με την ωραιότερη τουαλέτα που έχει βάλει ποτέ - Μαύρη Louis Vuitton, ωδή στο πολυτελές σικ (φωτό-βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ