Κηδεία Ναβάλνι: Λιόσα σε ευχαριστώ για τα 26 χρόνια ευτυχίας – Με το “My way” του Σινάτρα η ταφή (φωτό & βίντεο)

Το τελευταίο «αντίο» στον Αλεξέι Ναβάλνι

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή για να αποχαιρετήσουν τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον άνθρωπο που σήκωσε το ανάστημά του στον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον Ναό της Εικόνας της Μητέρας του Θεού στη Μόσχα.

Δίπλα στο νεκρό παιδί τους, η μητέρα και ο πατέρας του Ναβάλνι, όχι όμως και ο η αγαπημένη του σύζυγος Γιούλια Ναβάλναγια, η οποία δεν μπορεί να πάει στη Ρωσία και τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Λιόσα, σε ευχαριστώ για τα 26 χρόνια απόλυτης ευτυχίας. Ναι, ακόμη και τα τελευταία τρία χρόνια ευτυχίας. Για την αγάπη, που με στηρίζεις πάντα, που με έκανες να γελάω ακόμα και από τη φυλακή, για το ότι πάντα με σκεφτόσουν. Δεν ξέρω πώς να ζήσω χωρίς εσένα, αλλά θα προσπαθήσω να σε κάνω εκεί ψηλά χαρούμενη για μένα και περήφανη για μένα. Δεν ξέρω αν θα το αντέξω ή όχι, αλλά θα προσπαθήσω. Θα βρεθούμε σίγουρα μια μέρα. Έχω τόσες ανείπωτες ιστορίες για σένα, και έχω τόσα τραγούδια αποθηκευμένα για σένα στο τηλέφωνό μου, ανόητα και αστεία, γενικά, για να είμαι ειλικρινής, τρομερά τραγούδια, αλλά είναι για εμάς, και πραγματικά ήθελα να σε αφήσω να ακούσεις σε αυτούς. Και ήθελα πολύ να σε βλέπω να τους ακούς, να γελάς και μετά να με αγκαλιάζεις.

Σ' αγαπώ για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Διαβάστε ακόμα: Μάνα και κόρη θρηνούν τον χαμό του Αλεξέι Ναβάλνι - Στηρίζει η μία την άλλη - Δύσκολες ώρες για την οικογένεια (φωτό)

Μετά από καθυστέρηση περίπου δύο ωρών η σορός του μεγαλύτερου επικριτή του προέδρου της Ρωσίας, Βλανίτμιρ Πούτιν, το σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι, μεταφέρθηκε εν τέλει, 


 

Η γυναίκα με τα γυαλιά που κρατάει κερί δίπλα στο ανοιχτό φέρετρο είναι η μητέρα του Αλεξέι, Λιουντμίλα Ναβάλναγια και δίπλα της ο πατέρας του.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε Live την κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι: Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι περίμεναν τη σορό έξω από την εκκλησία - Ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων

Χιλιάδες φώναζαν: «Αλεξέι, Αλεξέι»

Οι συγκεντρωμένοι συγγενείς, φίλοι και απλοί υποστηρικτές του Ναβάλνι φαίνονται να κρατούν κεριά γύρω από το ανοιχτό φέρετρο, ενώ άλλοι, στον εξωτερικό χώρο του ναού, φώναζαν το όνομα «Αλεξέι, Αλεξέι», καθώς το σώμα του μεταφερόταν από τη νεκροφόρα.

Δείτε ακόμα: Το love story ενός ήρωα: Έφυγε για πάντα ο Αλεξέι Ναβάλνι & άφησε πίσω την αγαπημένη του Γιούλια και τα 2 παιδιά τους – Πως γνωρίστηκαν; - Τα λόγια αγάπης (φωτό)

Η ταφή συνοδεία «my way» του Φρανκ Σινάτρα

Την ώρα που το φέρετρο με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι κατέβαινε στον τάφο μέσα στο νεκροταφείο Μπορισόβσκογιε της Μόσχας ακουγόταν το τραγούδι «my way» του Φρανκ Σινάτρα.

Οι συγγενείς έφτασαν στο νεκροτομείο στις 10 το πρωί, όταν έπρεπε να τους δοθεί η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι, όμως η σορός δεν τους παραδόθηκε μέχρι μετά τις 12 το μεσημέρι. 

Η ταφή στο νεκροταφείο του Μπορισόφσκογε πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 14.00, όταν και είχε προγραμματιστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ