Σεισμός και τσουνάμι στην Κωνσταντινούπολη: «Περιμένουμε έως κι 7,8 Ρίχτερ» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας - Τι προβλέπουν οι σεισμολόγοι, περιοχές που θα πληγούν (βίντεο)

Τούρκοι σεισμολόγοι περιμένουν μεγάλο σεισμό τη Θάλασσα του Μαρμαρά και την Κωνσταντινούπολη

Με προειδοποιητικές πινακίδες για το πού πρέπει να κατευθυνθούν οι πολίτες σε περίπτωση μεγάλου σεισμού και τσουνάμι έχει γεμίσει η Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης.


Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης ο Ευθύμης Λέκκας ανέφερε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις σε περίπτωση σεισμού στην Κωνσταντινούπολη έως και 7,8 R μπορεί να καταρρεύσουν μέχρι και 250.000 κτίρια, δεν υπάρχει όμως κίνδυνος για την Ελλάδα.Τούρκοι σεισμολόγοι αναφέρουν πως «τα δεδομένα δείχνουν μεγάλο σεισμό στη Θάλασσα του Μαρμαρά και στην Κωνσταντινούπολη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο A HABER μετέδωσε: «To τσουνάμι θα γίνει από εδώ. Το τσουνάμι θα έρθει από εδώ και θα πληγούν αυτές οι περιοχές. Αυτές είναι οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από τον σεισμό. Είναι με κόκκινο χρώμα. Είναι οι περιοχές Μπεϊλίκντουζου, Άβτζιλα, Μακροχώρι κτλ.»

Ο σεισμολόγος Μπουλέντ Ορούτς ανέφερε: «Συνεχίζεται η αύξηση της έντασης στις δυτικές περιοχές, και λόγω αυτής της μετακίνησης ενέργειας περιμένουμε ένα καταστροφικό σεισμό στο Μαρμαρά. Δεν μπορώ να σας πω ένταση και χρόνο, αυτό θα ήταν λάθος.

Όταν βλέπουμε όλα τα δεδομένα και της φυσικής, όπως και τα δεδομένα της στατιστικής, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συμβείο ο σεισμός της Κωνσταντινούπολης.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ