Νίκη Κεραμέως για τη διαρροή e-mail στην Άννα Μαρία Ασημακοπούλου: «Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί» - «Δεν ήμουν υπουργός εκείνη την περίοδο» (βίντεο)

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, αποκάλυψε πως και πότε δόθηκαν τα e-mail

Για τη διαρροή e-mail από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε η υπουργός Νίκη Κεραμέως στον ΑΝΤ1.

«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο πόρισμα της έρευνας και περιέγραψε αυτό λέγοντας πως, «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, για κάποιους εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα απόδημου ελληνισμού, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου». «Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμα: To mail-gate με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έφερε καρατομήσεις: Παραιτήθηκαν οι κκ Σταυριανουδάκης & Θεοδωρόπουλος - Πώς και από που έγινε η διαρροή

Και ξεκαθάρισε ότι, «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα». «Για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών», επεσήμανε και είπε πως, «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο».

Μετά την Ασημακοπούλου παραιτείται ο γγ του ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκης, αποπέμπεται ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ
«Δεν ήμουν υπουργός τότε», λέει η Κεραμέως.

Ερωτηθείσα σχετικά με όσα τα προσάπτονται για ευθύνες για τη διαρροή είπε ότι, «δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών». Και αναφορικά με τις ευθύνες, επεσήμανε ότι, «ο κ. Σταυριανουδάκης δεν είναι πλέον στην παράταξη».


Διαβάστε ακόμα: Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «κόβεται» από το Ευρωψηφοδέλτιο της Nέας Δημοκρατίας: Παραμένω στρατιώτης (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ