Ο Elon Musk αποκαλύπτει: Γιατί παίρνει κεταμίνη και πόσο συχνά τη χρησιμοποιεί – Τι προκαλεί η χημική ουσία στον εγκέφαλο (βίντεο)

Ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ διευθύνων σύμβουλος της Tesla, SpaceX, Twitter (X) δήλωσε ότι παίρνει το φάρμακο για να καταπολεμήσει τις «χημικές παλίρροιες»…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε ότι παίρνει το φάρμακο για να καταπολεμήσει τις «χημικές παλίρροιες»…

Ο Έλον Μασκ παίρνει κεταμίνη για να βελτιώσει την ψυχική του υγεία. Μάλιστα, την αποκάλυψη την έκανε ο δισεκατομμυριούχος σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στο YouTube.

Όταν ρωτήθηκε για τη χρήση ναρκωτικών, ο Μασκ - ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX - απάντησε: «Υπάρχουν φορές που έχω κατά κάποιο τρόπο… μια αρνητική χημική κατάσταση στον εγκέφαλό μου, όπως η κατάθλιψη, υποθέτω».  Επίσης, ο «ισχυρός άνδρας» ανέφερε ότι κάνει χρήση «μικρής ποσότητας κεταμίνης, μία φορά κάθε δύο εβδομάδες».

Η κεταμίνη συντέθηκε για πρώτη φορά το 1962 και χρησιμοποιήθηκε στο Βέλγιο το 1963. Χρησιμοποιήθηκε ως αναισθητικό και αναλγητικό στην κτηνιατρική κυρίως, και πιο σπάνια στους ανθρώπους. Συνήθως, η χορήγησή της είναι ενδοφλέβια ή ενδομυϊκή. Λόγω της πολυπλοκότητας της παρασκευής της, πιστεύεται ότι η κεταμίνη που κυκλοφορεί για ευφορική χρήση, προέρχεται από παράνομη διάθεση νόμιμων αποθεμάτων. Τα χάπια κεταμίνης που κυκλοφορούν στην παράνομη αγορά, έχει βρεθεί ότι περιέχουν επίσης ψευδοεφεδρίνες, εφεδρίνες, καφεΐνη, αμφεταμίνες, μεθαμφεταμίνες και MDMA σαν ουσίες νοθείας.

Διαβάστε ακόμα: Τζεφ Μπέζος ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 200 δισ. δολ. – Νο2 ο Έλον Μασκ με 198 (βίντεο)

Η κεταμίνη έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρές επιδράσεις στον εγκέφαλο, ιδίως σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, σύμφωνα με τον Dr. William Prueitt, διευθυντή του προγράμματος θεραπείας με κεταμίνη στο Silver Hill Hospital στο Κονέκτικατ, όπως αναφέρει το «Fox News».  Μελέτες με κεταμίνη έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα για χρόνιες τάσεις αυτοκτονίας, συμπτώματα μετατραυματικής διαταραχής και κατάθλιψη.

«Υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κεταμίνη μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για ασθενείς με κατάθλιψη που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες», δήλωσε ο Prueitt. Η κεταμίνη λειτουργεί διαφορετικά από τα παραδοσιακά αντικαταθλιπτικά. Στοχεύει σε διαφορετικούς νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τον διευθυντή. Το φάρμακο μπορεί να χορηγηθεί με πολλαπλούς τρόπους, αλλά οι κύριες μέθοδοι είναι με ρινικό σπρέι ή ενδοφλέβιες εγχύσεις.

Δείτε ακόμα: Έλον Μασκ, τρέλανέ μας με το ρομπότ σου: Δείτε βίντεο με τον Optimus να κάνει βόλτα στο εργαστήριο - Σε μία μέρα το είδαν 79 εκατ. φορές

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι όταν χορηγείται σε συνθήκες χωρίς επίβλεψη. «Οι ασθενείς δεν πρέπει να αυτοθεραπεύονται και πρέπει να λαμβάνουν θεραπείες με κεταμίνη μόνο μετά από κατάλληλη ψυχιατρική αξιολόγηση και ιατρικό έλεγχο», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Έλον Μασκ

Διαβάστε ακόμα: Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, το πέτυχε! Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ στον εγκέφαλο μπορεί να ελέγξει με τη σκέψη το "ποντίκι" υπολογιστή (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ