Τζεφ Μπέζος ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 200 δισ. δολ. – Νο2 ο Έλον Μασκ με 198 (βίντεο)

Στην τρίτη θέση παραμένει ο Γάλλος επικεφαλής του ομίλου LVMH Μπερνάρ Αρνό με... 197 δισ. δολ.

Ανέβηκε στην κορυφή o Τζεφ Μπέζος, είναι πλέον ο πλουσιότερος ανθρώπου στον κόσμο σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Έλον Μασκ.

Τον πέρασε για μόλις... 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η περιουσία του Μπέζος ανέρχεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο ιδρυτής της Tesla διαθέτει περιουσία 198 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης παραμένει ο Γάλλος επικεφαλής του ομίλου πολυτελείας LVMH, Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία 197 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της X (πρώην Twitter) και της SpaceX, έχασε πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 25% τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκε δικαστική απόφαση που ακυρώνει τεράστια συμφωνία αποζημίωσης, αξίας 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία είχε αρχικά συναφθεί το 2018.

Διαβάστε ακόμα: Η μνηστή του Jeff Bezos, Lauren Sanchez διοργάνωσε το καλύτερο πάρτι γενεθλίων για εκείνον - Πλήθος celebrities από την Beyonce, τον Jay-Z έως την Katy Perry & τον Orlando Bloom (φωτό)

Ο Μπέζος έχει αποσυρθεί από τη διεύθυνση της Amazon, όμως έχει επωφεληθεί από την άνοδο της τιμής της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ακόμη και μετά την πρόσφατη πώληση μετοχών 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας Amazon.

Το 2023 ο Μπέζος προσέλαβε μια στρατιά αυθεντιών στον τομέα της μοριακής βιολογίας και της βιοτεχνολογίας, με στόχο να πετύχει την αθανασία. Η σύνθεση του Altos Lab περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων την Jennifer Anne Doudna, βραβευμένη με Νόμπελ Χημείας για το 2020, ή τον Hal Barron, έναν από τους βασικούς επιστήμονες της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxosmithkline. 

Ολόκληρο το έργο διευθύνεται από τον Juan Carlos Izpisua Belmonte, ο οποίος έγινε διάσημος για την «μίξη» εμβρύων ανθρώπου και πιθήκου, δημιουργώντας τις λεγόμενες χίμαιρες.

Διαβάστε ακόμα: Ο Elon Musk ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου & το μανεκέν μαμά του: Ποια διάσημη φωτογράφος απαθανάτισε το power couple

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ