Το μήνυμα του Βασιλιά Καρόλου στη λειτουργία της Μ. Πέμπτης: «Να απλώνεις χείρα φιλίας… ειδικά σε μια ώρα ανάγκης» - Η αναφορά του, για την υγεία του ίδιου & της νύφης του, Κέιτ (βίντεο)

Ακούγεται καταβεβλημένος και αδύναμος, ο μονάρχης της Αγγλίας...

Ο Βασιλιάς Κάρολος μπορεί φέτος να απουσίαζε από την παραδοσιακή λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο Worcester, το μήνυμα όμως της ομόνοιας και της αλληλοβοήθεις το έστειλε να ακουστεί.

Ωστόσο, λέγεται ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με την Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το Sky News το μήνυμα που απηύθυνε ο μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας ηχογραφήθηκε στα μέσα Μαρτίου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και ακούστηκε στην σημερινή λειτουργία στο Worcester.

Στο ηχογραφημένο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού «όχι να υπηρετείται, αλλά να υπηρετεί». «Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά» είπε.

«Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας».

Παράλληλα, εξέφρασε τη «μεγάλη του θλίψη» που έχασε την παραδοσιακή τελετή της Μεγάλης Πέμπτης. 

Η βασίλισσα Καμίλα εκπροσώπησε τον Κάρολο για πρώτη φορά φέτος, μόνη της.

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Θα κάνει Πάσχα με την Καμίλα στο εξοχικό του, Windsor Castle - Παρά τη θεραπεία για καρκίνο, οι γιατροί του επιτρέπουν να πάει στην εκκλησία

Είπε ότι ο στίχος, από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, που γονάτισε μπροστά στους μαθητές Του και, προς μεγάλη τους έκπληξη, τους έπλυνε τα πόδια».

Ο ασθενής και φανερά καταβεβλημένος, Βασιλιάς Κάρολος συνέχισε και τόνισε ότι με την πράξη αυτή ο Ιησούς έδωσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον» - και πώς ως έθνος «χρειαζόμαστε και ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που μας απλώνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε μια εποχή ανάγκης».

Το βίντεο από την λειτουργεία: 

Μεταξύ άλλων το κεντρικό μήνυμα που ήθελε να περάσει στο λαό τους είναι ότι είναι μεγάλη η σημασία του «να απλώνεις χείρα φιλίας… ειδικά σε μια ώρα ανάγκη», σχολιάζοντας κατά κάποιον τρόπο την κατάσταση υγείας του ίδιου και την Πριγκίπισσας.

Αν και δεν σχολίασε άμεσα σε τι κατάσταση είναι η υγεία του ή τη διάγνωση καρκίνου της Πριγκίπισσας Κέιτ της Ουαλίας, μίλησε για τη σημασία όσων φροντίζουν τους άλλους. Και πρόσθεσε: «Ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα».

Διαβάστε ακόμα: Πρίγκιπας Έντουαρντ: Αναλαμβάνει περισσότερα βασιλικά καθήκοντα λόγω της ασθένειας του Βασιλιά Καρόλου – Χαρακτηρίζεται ως ο royal με την «ατσάλινη πυγμή» (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ