Η παρουσιάστρια του BBC, Rachel Burden εξομολογείται: "Ήταν εγωιστικό να κάνω παιδί στα 41 μου - Βγήκε πρόωρο & ζύγιζε 3 κιλά"

"Έμοιαζε λίγο σαν γκόλουμ"

Η Rachel Burden χαρακτήρισε την απόφασή της να κάνει παιδί στα 41 της ως ένα «πραγματικά εγωιστικό πράγμα». 

Η παρουσιάστρια του BBC 5 Live και του BBC Breakfast είχε ήδη τρία παιδιά με τον σύζυγό της Luke Mendham όταν έμεινε έγκυος στο τέταρτο της.

Η Μπέρντεν, τώρα 49 ετών, είπε ότι ήταν "αλαζονική" όταν πίστευε ότι η τέταρτη εμπειρία εγκυμοσύνης θα ήταν χωρίς τις επιπλοκές της. 

«Είχα τρεις πολύ απλές εγκυμοσύνες και έκανα την τρομερά αλαζονική υπόθεση ότι θα είχα ένα τέταρτο μωρό και θα ήταν εντάξει και ξεκάθαρο», είπε στη συνάδελφο παρουσιάστρια Gabby Logan σε ένα νέο επεισόδιο του podcast  Mid.Point.

Rachel and her husband Luke Mendham

«Και νομίζω ότι μερικές φορές όταν το σκέφτομαι, νομίζω ότι ήταν πραγματικά εγωιστικό να κάνω. Προέρχομαι από μεγάλη οικογένεια - ήθελα πολύ μια μεγάλη οικογένεια. Είχα εκείνη τη στιγμή όπου ο Λουκ και εγώ καθίσαμε γύρω από ένα τραπέζι όταν το τρίτο παιδί είχε πάει σχολείο και σκεφτήκαμε, «Α, αυτό είναι τόσο βαρετό». 

Είπε ότι πέρασε πολύ καιρό προσπαθώντας να πείσει τον σύζυγό της ότι ήταν η σωστή ιδέα , και όταν τελικά έμεινε έγκυος, συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν ήταν «πολύ σωστά» και το μωρό τελικά γεννήθηκε πρόωρα σε μόλις 31 εβδομάδες. «Καθώς προχωρούσε η εγκυμοσύνη, κάτι δεν πήγαινε καλά και ήμουν κάπως φουσκωμένη.

«Η μαμά μου μού έλεγε, «Κάτι δεν πάει καλά με αυτό» και εγώ έλεγα, «Μπα, μπα, είναι μια χαρά, απλά είμαι απασχολημένη».

«Τελικά πήγα στο νοσοκομείο για έναν ημι-συνηθισμένο έλεγχο. Με πρόσεχαν λίγο περισσότερο».

<p>Rachel Burden pictured with her BBC 5 Live co-presenter Rick Edwards </p>

Η ραδιοφωνική παρουσιάστρια είπε ότι ήταν περίπου 29 με 30 εβδομάδων έγκυος όταν όταν της είπαν ότι είχε τα σημάδια της προεκλαμψίας, η οποία είναι μια κατάσταση που προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνήθως στο δεύτερο εξάμηνο και μπορεί να είναι σοβαρό εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Η Μπέρντεν είπε: «Έτσι, με πήραν και με έβαλαν σε ένα κρεβάτι και κάπως με καλώδια, και όλα αυτά. Ήμουν ανήσυχη."

Όμως οι γιατροί της είπαν ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και ότι το μωρό έπρεπε να γεννηθεί νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Και είπαν, "Όχι, αυτή είναι μια πραγματικά κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι και πρέπει να το ξεπεράσεις και δεν θα φύγεις από το νοσοκομείο και αυτό το μωρό θα βγει πολύ νωρίτερα από νομίζεις.

«Και βγήκε μέσα σε 36 ώρες από τη στιγμή που εντόπισαν την προεκλαμψία».

Rachel welcomed son Henry when she was 41

Η Burden γέννησε το μωρό Henry τον Φεβρουάριο του 2016 σε 31 εβδομάδες, βάρους 3 κιλών.

Είπε ότι το μωρό της είχε λεπτό και εύθραυστο δέρμα και αστειεύτηκε ότι έμοιαζε «λίγο σαν μωρό γκόλουμ» αλλά τελικά ήταν υγιές.

«Όποιος έχει αποκτήσει ένα μικρό πρόωρο μωρό θα ξέρει ότι το δέρμα του είναι τόσο λεπτό και εύθραυστο – υποτίθεται ότι είναι ακόμα μέσα σου», πρόσθεσε.

«Αλλά είχαμε καταπληκτική φροντίδα και χρειάστηκαν οκτώ εβδομάδες για να βγει από το νοσοκομείο για να τραφεί και να μεγαλώσει και να φτάσει στο μέγεθος που έπρεπε να είναι, όπως στο μέγεθος ενός νεογέννητου μωρού».

«Ήμουν εξαιρετικά τυχερή και γνωρίζω πολύ καλά ότι μιλάω για αυτό με άλλες γυναίκες και οικογένειες που έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα γονιμότητας και ούτω καθεξής», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ