Απεργία ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου: Χειρόφρενο σε σιδηρόδρομο, μετρό, ηλεκτρικό, τραμ - Συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, πότε θα απεργήσουν

Μία μέρα πριν στις 16 Απριλίου, η απεργία της ΕΣΗΕΑ 

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (σιδηρόδρομος, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός), ενώ στην απεργία μετέχει και η ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι.

Η διαφορά είναι ότι οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν μία ημέρα πριν, στις 16 Απριλίου, που σημαίνει ότι δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων, οι εφημερίδες και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 12 Απριλίου για την απεργία της 17ης Απριλίου που αποφάσισε η ΓΣΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (σιδηρόδρομος, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) γνωστοποίησε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Η ΠΟΣ – ΜΣΤ ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

«Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα, κατά τόπους, Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ