Roberto Cavalli: Ο κορυφαίος σχεδιαστής «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 83 ετών – Οι 3 γάμοι, τα 6 παιδιά & οι θρυλικές δημιουργίες (φωτό & βίντεο)

Ο κόσμος της μόδας θρηνεί...

Μία πολύ δυσάρεστη είδηση έφτασε χθες για τον κόσμο της μόδας. 

Ο θρυλικός σχεδιαστής Roberto Cavalli άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 83 ετών στο σπίτι του στην Φλωρεντία.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσαν συγγενείς του, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του διάσημου σχεδιαστή είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Προσωπική ζωή

Ο Roberto Cavalli άφησε πίσω του έξι παιδιά, με το μικρότερο να έχει γεννηθεί μόλις πέρυσι.

Δίπλα του τις τελευταίες ώρες, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια, ήταν η 39χρονη σύντροφός του, Σάντρα Νίλσον.

Ο σχεδιαστής απέκτησε τα πρώτα δύο παιδιά του, τον Tommaso και την Cristina, από τον πρώτο του γάμο, το 1964, με την Silvanella Giannoniο με την οποία χώρισε 10 χρόνια αργότερα.

Επόμενη σύζυγος του έγινε το 1980 η Αυστριακή σχεδιάστρια μόδας, Eva Maria Duringer, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, Robert, την Rachele και τον Daniele. Χώρισαν το 2010.

Διαβάστε ακόμα: Ο Roberto Cavalli γιορτάζει τα 50 χρόνια στη μόδα: Το μεγαλειώδες δείπνο στην εξοχή του Saint - Tropez - Θαυμάστε art de la table (φωτό - βίντεο)

Καλλιτεχνική πορεία

Ο Roberto Cavalli αποτελεί έναν από τους διασημότερους σχεδιαστές μόδας του κόσμου.

Γεννήθηκε το 1940 στην Φλωρεντία της Ιταλίας. 

Ο  Roberto Cavalli σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Ο παππούς του ήταν ζωγράφος της ομάδας Macchiaioli και από αυτόν κληρονόμησε το πάθος του για την τέχνη.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη μόδα τη δεκαετία του '70 και γρήγορα έγινε γνωστός για τα επαναστατικά του σχέδια και τη χρήση εκτυφλωτικών υφασμάτων.

Ο Cavalli είναι γνωστός για τον χαρακτηριστικό του "animal print" στα ρούχα.

Οι συλλογές του συχνά προσφέρουν έναν συνδυασμό από φωτεινά χρώματα, μοτίβα ζώων και πολυτέλεια.

Το 1970, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στο Παρίσι η οποία αποτελούνταν από δερμάτινα σχέδια, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Mario Valentino. Η δουλειά του προσέλκυσε πολλές διεθνείς εταιρείες μόδας, που θέλησαν να συνεργαστούν μαζί του και έτσι, έγινε ένα από τα διασημότερα ονόματα στη βιομηχανία της μόδας.

Mε τις δημιουργίες του έχει ντύσει δεκάδες celebrities, όπως την Victoria Beckham, την JLo, την Beyonce, την Rihanna κ.α.

Στη σύγχρονη μόδα, ο Roberto Cavalli θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και πιο επιδραστικούς σχεδιαστές, με μια μοναδική αισθητική που συνδυάζει τον οπτικό θεατρισμό και το πολυτελές στυλ.

Images by instagram

Διαβάστε ακόμα: Μπαμπάς στα 82 του για 6η φορά: Ο Ρομπέρτο Καβάλι μόλις υποδέχθηκε με την 38χρονη πρώην playmate σύντροφό του, το μωρό τους – Τι όνομα θα δώσουν

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ