Πρίγκιπας William – Πριγκίπισσα Kate για το μακελειό στο Sydney: «Είμαστε σοκαρισμένοι - Η σκέψη μας είναι δίπλα στα θύματα & στους συγγενείς τους» (φωτό)

Σπάνια τοποθέτηση του royal ζευγαριού

Η αιματηρή επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Sydney σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Πριγκίπισσα Κέιτ, με κοινή ανάρτηση μοιράστηκαν την αγωνία τους και εξέφρασαν την λύπη τους για τα όσα συνέβησαν.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι από τα φρικτά γεγονότα στο Σίδνεϊ, που έγιναν νωρίτερα σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών των θυμάτων και τους ήρωες που έσπευσαν στο σημείο που ρίσκαραν τις δικές τους ζωές για να σώσουν άλλους» ανέφεραν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας στο μήνυμά τους.

instagram

Διαβάστε ακόμα: Ένα επιπλέον «έντονο άγχος» προστέθηκε για τον Πρίγκιπα William και την ασθενή Πριγκίπισσα Kate – Όσα γράφει η βασιλική αναλύτρια Tina Brown (φωτό)

Παρά το γεγονός πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν συνηθίζουν να τοποθετούνται για γεγονότα της επικαιρότητας, οι δεσμοί του Ηνωμένου Βασιλείου με την Αυστραλία είναι τέτοιοι που επιβάλουν την καταδίκη της επίθεσης από το πριγκιπικό ζεύγος.

Η επίθεση

Η τελευταία ενημέρωση από τις αρχές αναφέρει ότι ο δράστης ήταν ένας άνδρας 40 ετών, χωρίς ωστόσο να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος από γυναίκα αστυνομικό, και πέθανε ακαριαία. 

Πρόλαβε να σκοτώσει έξι ανθρώπους και να τραυματίσει 8, οι οποίοι νοσηλεύονται σοβαρά.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα μωρό μόλις εννέα μηνών, το οποίο μαχαιρώθηκε μαζί με την 38χρονη μητέρα του. 

Η μητέρα του δυστυχώς δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της.

Διαβάστε ακόμα: Sydney: Άνδρας με μαχαίρι «σκόρπισε» τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο – 5 νεκροί, αρκετοί τραυματίες, αναμεσά τους μωρό 9 μηνών (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ