Sydney: Άνδρας με μαχαίρι «σκόρπισε» τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο – 5 νεκροί, αρκετοί τραυματίες, αναμεσά τους μωρό 9 μηνών (φωτό & βίντεο)

Νεκρός και ο δράστης...

Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο στο Sydney της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές ομοσπονδιακές Αρχές, έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί, μεταξύ τους και ο δράστης. Αναφορές κάνουν λόγο για 8 τραυματίες, με τουλάχιστον ένα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 Ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται ένα βρέφος 9 μηνών και η μητέρα του, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η κατάστασή τους.

Σε συνέντευξη τύπου της αστυνομίας ο βοηθός διοικητή Anthony Cooke επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είναι νεκρός.


«Μια αστυνομικός αντιμετώπισε τον δράστη που είχε μετακινηθεί στον πέμπτο όροφο. Περπατούσε γρήγορα πίσω του για να τον προλάβει και εκείνος την αντιμετώπισε σηκώνοντας μαχαίρι. Εκείνη πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο και το άτομο αυτό  ο δράστης) είναι πλέον νεκρό».

Ο Anthony Cooke δήλωσε ακόμη ότι «από τις προκαταρκτικές έρευνες, φαίνεται ότι αυτό το άτομο έδρασε μόνο του» και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απειλή-κίνδυνος.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί η ιδεολογία ή το κίνητρο του δολοφόνου.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να γνωρίζουμε στη σκηνή που να υποδεικνύει κάποιο κίνητρο ή κάποια ιδεολογία», είπε ο αστυνομικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν η αστυνομία αποκλείει την τρομοκρατία, ο Cooke είπε: «Δεν αποκλείουμε τίποτα».

Στα social media ήδη κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο με τον δράστη να κρατάει μαχαίρι και έναν πολίτη να προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει. Σε άλλο βίντεο φαίνεται ο δράστης να κινείται μέσα στο εμπορικό κέντρο και οι πολίτες να τρέχουν έντρομοι να κρυφτούν προκειμένου να γλιτώσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ