Topwoman η 19χρονη Melika - Σηκώθηκε από το αναπηρικό της καροτσάκι & παρέλαβε το δίπλωμα της - "Το όφειλα στον εαυτό μου" (βίντεο)

Ήταν καθηλωμένη σε αμαξίδιο από το 2013

Το απόλυτο θαύμα έζησαν στην Αμερική, όταν κοπέλα περπάτησε έπειτα από 10 χρόνια που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Συγκεκριμένα, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην τελετή αποφοίτησης του Northview Heights Secondary School.

Εκεί, η 19χρονη Melika Ghanaati έκανε μερικά βήματα χωρίς να έχει κάποιο στήριγμα (από το 2013) με σκοπό να παραλάβει το δίπλωμα της.

Σε νεαρή ηλικία, διαγνώστηκε με μια σειρά από ιατρικές παθήσεις, όπως σκολίωση, συγγενή μυοπάθεια και επαναλαμβανόμενες πέτρες στα νεφρά, μεταξύ άλλων.

«Ήθελα να καταπλήξω τους πάντες, αλλά -το πιο σημαντικό- πίστευα ότι το όφειλα στον εαυτό μου», δήλωσε η Melika.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που καταγράφηκε από τους παρευρισκόμενους αρχίζει να σηκώνεται με αργό ρυθμό από το αμαξίδιο της ενώ σε κάποια φάση επιταχύνει το βήμα της.

Αμέσως, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φωνές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Malika όταν ήταν 10 έως 13 χρειάστηκε να υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη, ενώ στην ηλικία των 12 ετών, βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο, στην εντατική, μετά από επέμβαση.

«Έχασα πολύ αίμα και χρειάστηκε μετάγγιση αίματος», είπε η ίδια.

Μετά από μια χειρουργική επέμβαση το 2016, οι γιατροί είπαν στη μαθήτρια ότι της «απαγορεύεται» να περπατήσει ξανά, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα της δόθηκε, επιτέλους, το «ΟΚ» να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Αργότερα, βρήκε τη δύναμη να επισκεφθεί έναν φυσιοθεραπευτή, σε σωστό timing ώστε να περπατήσει στην αποφοίτησή της.

«Μέχρι τον Ιούλιο του 2022 έκανα φυσιοθεραπεία - η τελευταία χρονιά μου στο λύκειο ήταν πολύ χαοτική, προσπαθούσα να χωρέσω την εκμάθηση του περπατήματος με τέσσερις διαφορετικούς εξωσχολικούς συλλόγους», δήλωσε η 19χρονη.

Μέχρι να φτάσει στο σπίτι από το σχολείο, είπε ότι ήταν «εντελώς εξαντλημένη» και «έκανε ό,τι μπορούσε» για να ολοκληρώσει τις ασκήσεις της στο σπίτι.

Σύγκρινε τις συνεδρίες της με τον φυσιοθεραπευτή της με «ένα μωρό που μαθαίνει να περπατάει», καθώς κάθε βήμα έπρεπε να το κάνει σταδιακά. Οι ασκήσεις που της συνέστησε ο γιατρός της περιλάμβαναν το να κρατιέται από τον τοίχο και να βάζει το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. «Η αποφοίτηση ήταν ο στόχος, έπρεπε να συνεχίσω», εξομολογήθηκε.

Η συγκίνηση των γονιών της

Οι γονείς της νεαρής "μαχήτριας", Marjan Simi, 49 ετών, και Masaud Ghanaati, 56 ετών, φυσικά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους.

«Δεν το επεξεργάστηκα πραγματικά εκείνη τη στιγμή. Αν το είχα κάνει εκεί και τότε, θα είχα αρχίσει να κλαίω», σχολίασε η Melika.

Καθώς έβγαινε από τη σκηνή, η Malika είπε ότι είχε έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης βλέποντας το αναπηρικό της αμαξίδιο να την περιμένει.

«Ήταν μεγάλη επιτυχία, είδα τον πατέρα μου να σκουπίζει τα δάκρυά του με το μανίκι από το σακάκι του».

«Αυτή ήταν μια τόσο ξεχωριστή στιγμή για μένα. Οι καθηγητές μου και οι πιο στενοί φίλοι μου ανησυχούσαν για μένα, αλλά τους έβγαλα όλους ασπροπρόσωπους», δήλωσε η 19χρονη κοπέλα η οποία σπουδάζει τώρα Ψυχολογία.

Σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, η Melika αποσκοπεί στο να γίνει δικηγόρος και δηλώνει «πολύ παθιασμένη με τις κοινωνικές επιστήμες».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ