Απόφαση για το Μάτι έξι χρόνια μετά: 6 ένοχοι για τη φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς - «Ντροπή σας» φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων (βίντεο)

Αποδοκιμασίες για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι

Μετά από 6 χρόνια η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι και τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους έφτασε στο τέλος της.

Από τους 21 κατηγορούμενους, ένοχοι κρίθηκαν οι 6, εκ των οποίων οι πέντε ήταν στελέχη ης πυροσβεστικής και ένας ο κάτοικος από τον οποίο ξεκίνησε τη φωτιά.

Έντονες οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων που βρισκόντουσαν και σήμερα στη δικαστική αίθουσα και φώναζαν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο. «Μπράβο σας, μπράβο σας, έχετε χάσει παιδί», «όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων».

Οι ποινές δεν έχουν ανακοινωθεί. Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά και μετά θα υπάρξει σύσκεψη του δικαστηρίου για τις ποινές.

Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους

  1. Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
  2. Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
  3. Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
  4. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
  5. Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων)
  6. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή για 9 από τους τους κατηγορούμενους, όμως το δικαστήριο είχε την ίδια άποψη μόνο για τους 6

Διαβάστε ακόμα: Δίκη για το Μάτι: Ποιοι είναι οι 9 που ζήτησε την ενοχή τους, ο εισαγγελέας - Απαλλαγή για Δούρου, Ψινάκη Στεργίου και εννιά ακόμα (βίντεο)Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζήςτότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ