Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σλέιμαν - Ο πρώτος ασθενής που έκανε μεταμόσχευση νεφρού από χοίρο - Δεν επηρέασε η επέμβαση

Είχαν περάσει μόλις 2 μήνες

Μόλις δύο μήνες μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού από χοίρο πέθανε ο πρώτος ασθενής που υπεβλήθη σε μια τέτοια επέμβαση στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Πρόκειται για τον 62χρονο Ρίτσαρντ «Ρικ» Σλέιμαν, ο οποίος υπεβλήθη στη μεταμόσχευση τον Μάρτιο. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή το νοσοκομείο και η οικογένειά του, σύμφωνα με το ABC News.

Η ομάδα μεταμοσχεύσεων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι λυπάται βαθιά για τον θάνατο του Σλέιμαν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του. Διευκρίνισαν, δε, ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο θάνατός του σχετίζεται με την μεταμόσχευση.

Ο 62χρονος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που υπεβλήθη σε αυτή την διαδικασία.

Ο Σλέιμαν, ο οποίος έπασχε από διαβήτη τύπου 2 και υπέρταση, είχε λάβει μεταμοσχευμένο ανθρώπινο νεφρό το 2018, αλλά άρχισε να αποτυγχάνει πέντε χρόνια αργότερα.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει και άλλες μεταμοσχεύσεις νεφρών από γενετικά τροποποιημένους χοίρους και τα όργανα λειτούργησαν, όμως οι ασθενείς που τα έλαβαν ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκροί.

Σύμφωνα με το BBC, το νεφρό του χοίρου προήλθε από το εργαστήριο eGenesis στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, το οποίο δηλώνει ότι έχει ως στόχο του να βάλει τέλος στην έλλειψη οργάνων για μεταμόσχευση και να αλλάξει ριζικά τις θεραπείες της ανεπάρκειας οργάνων.

Γενετικά τροποποιημένες καρδιές χοίρων έχουν επίσης μεταμοσχευθεί σε ασθενείς, που όμως απεβίωσαν. Στόχος της γενετικής τροποποίησης του οργάνου είναι να περιοριστεί ο κίνδυνος απόρριψής του από τον λήπτη.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βρίσκονται στην εθνική λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, οι περισσότεροι από αυτούς νεφροπαθείς, και χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο πριν έρθει η σειρά τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ