Μάνος Δημητριάδης: Ο πρώτος Έλληνας που ψήφισε με επιστολή! Ζει στον Αρκτικό Κύκλο στο Λουλέο της Βόρειας Σουηδίας (βίντεο)

Ο Μάνος Δημητριάδης χρησιμοποίησε την επιστολή ψήφο για τος Ευρωεκλογές

Ο Μάνος Δημητριάδης μπορεί να ζει στην πόλη Λουλέο, στη βόρεια Σουηδία, μόλις 100χλμ, από τον Αρκτικό Κύκλο και περίπου 1.000χλμ από την πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη όμως άσκησε ήδη το εκλογικό του δικαίωμα με επιστολική ψήφο.

Ο κ. Δημητριάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν αναγκασμένος να ταξιδέψει 1.000 χλμ για να πάει στην πρεσβεία στην Στοκχόλμη και να ψηφίσει.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και τον Χρήστο Κούτρα, ο κ. Δημητριάδης ο οποίος ζει και δουλεύει 6 χρόνια εκεί έδωσε την περασμένη Δευτέρα το ψηφοδέλτιό του στον κούριερ.

Όπως ο ίδιος εξήγησε τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες που ζούσαν εκεί δεν είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, σε αντίθεση με άλλους λαούς.

«Πέρυσι ταξίδεψα στη Στοκχόλμη, έμεινα ένα βράδυ και ψήφισα στις εθνικές εκλογές στην πρεσβεία μας εκεί» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης περιγράφοντας την ταλαιπωρία των Ελλήνων μέχρι σήμερα που δεν υπήρχε η επιστολική ψήφος.

Ο ίδιος πάντως πριν από περίπου έναν μήνα είχε βρεθεί πάλι στην μακρινή για εκείνον Στοκχόλμη σε συνάντηση ενημέρωσης για την επιστολή ψήφο που είχε οργανώσει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και είχε μιλήσει:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ