Η «σπίθα» στην σχέσης έχει αρχίσει να σβήνει; - Δοκιμάστε αυτούς τους 3 τρόπους για να τη διατηρήσετε ζωντανή (φωτό)

Έτσι θα αναζωογονηθεί η σχέση σας!

Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και η σχέση του μπορεί να χρειάζεται διαφορετικό τρόπο για να αναζωογονηθεί.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να μειώσουν την οικειότητα και την τρυφερότητα μεταξύ των συντρόφων. Μερικές φορές, η απουσία σωματικής επαφής (και επιθυμίας) μπορεί να πηγάζει από ανεπίλυτα συναισθήματα θυμού και πικρίας.

Γράφει η ομάδα του PsychologyNow

Άλλες φορές, η απουσία οικειότητας μπορεί να είναι αποτέλεσμα ασύμβατων προγραμμάτων, μεγάλων αλλαγών ζωής (όπως ένα μωρό) ή απλής βαρεμάρας.

Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και η σχέση του μπορεί να χρειάζεται διαφορετικό τρόπο για να αναζωογονηθεί. Αν οι σύντροφοι είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν και να παίξουν, παρακάτω παρουσιάζονται τρεις τρόποι που θα βοηθήσουν στην αφύπνιση της επιθυμίας.

1. Φτιάξτε μια λίστα «Μου αρέσει όταν…»

Στη διάρκεια μιας μέρας, μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με όλα τα πράγματα που κάνει ο σύντροφός σας και σας δίνουν χαρά. Συνεχίστε να συμπληρώνετε τη λίστα όλη μέρα, ακόμα και όταν είστε μακριά, και το βράδυ, μπορείτε να καθίσετε μαζί και να διαβάσετε τις λίστες σας ο ένας στον άλλο.

Διαβάστε ακόμα: Όλοι βιώνουν την απόρριψη, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο – Τι αλλάζει; - Όσα λένε οι ψυχολόγοι (φωτό)

2. Πείτε «Χαίρομαι που είσαι εδώ»

Στη διάρκεια μιας μέρας, εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να προσπαθήσετε να πείτε ο ένας στον άλλο κάτι σαν «Χαίρομαι που είσαι εδώ» τουλάχιστον τρεις φορές. Μπορείτε να το πείτε με αυτά τα λόγια ή/και να εκφραστείτε με ένα άγγιγμα. Είναι καλό να συνεχίζετε να εκφράζετε την εκτίμησή σας, δείχνοντας ότι δεν θεωρείτε ο ένας τον άλλο δεδομένο.

3. Φτιάξτε μια λίστα «Θα ήταν πολύ ωραίο αν…»

Στη διάρκεια μιας μέρας, μπορείτε να φτιάξετε και οι δύο μια ξεχωριστή λίστα με τα πράγματα που θα σας άρεσε να δοκιμάσει να κάνει ο σύντροφός σας, ή να κάνει περισσότερο. Στο τέλος της μέρας, διαβάστε τις λίστες σας ο ένας στον άλλο και διαλέξτε ένα σενάριο από την κάθε λίστα για να το πραγματοποιήσετε.

Μια επιπλέον πρόταση:

4. Ορίστε μια μέρα χωρίς σεξ

Μπορείτε να επιλέξετε με τον σύντροφο σας μια μέρα όπου η σωματική οικειότητα και το σεξ θα είναι απαγορευμένα. Αυτό θα δημιουργήσει ένταση (το καλό είδος) και διέγερση μεταξύ σας, όπως όταν είχατε αρχίσει να βγαίνετε ραντεβού. Ίσως μπορείτε να στέλνετε μηνύματα ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια της μέρας, εν αναμονή της μεγάλης επανασύνδεσης.

Διαβάστε ακόμα: Οι άνδρες ή οι γυναίκες βιώνουν περισσότερο την μοναξιά; - Όσα λένε οι ψυχολόγοι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ