5 κοινά λάθη που κάνετε όσοι έχετε μικρή κουζίνα - Επενδύστε στον σωστό φωτισμό & σε χαρούμενα χρώματα!

Αποφύγετε τις "παγίδες" που κάνουν το χώρο να φαίνεται στενάχωρος!

Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους πιο κεντρικούς χώρους στο σπίτι, όπου όχι μόνο πραγματοποιείται το μαγείρεμα αλλά συχνά λειτουργεί και ως σημείο συγκέντρωσης. Ωστόσο, αν διαθέτετε μια μικρή κουζίνα, είναι απαραίτητο να τη διαμορφώσετε με έναν τρόπο που να είναι λειτουργική και να μην εμποδίζει την καθημερινή σας δραστηριότητα ή να σας κουράζει. Επίσης, πρέπει να αποφεύγετε τις συνηθισμένες παγίδες που μπορεί να κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμη πιο στενάχωρος.

Σας προτείνουμε λοιπόν να αποφύγετε ορισμένα λάθη που θα βελτιστοποιήσουν την χρήση της και θα κάνουν την κουζίνα σας πιο άνετη και ευχάριστη για εσάς και την οικογένειά σας, σύμφωνα με το spirossoulis.com:

Φωτισμός

Ο καλύτερος φίλος ενός μικρού χώρου είναι το φως. Αν η κουζίνα σας έχει παράθυρα ώστε να μπαίνει φυσικό φως, αφήστε το να μπει και να γεμίσει τον χώρο, αποφεύγοντας να βάλετε σκούρες κουρτίνες.

Βάλτε δυνατό και πολύ φως στην κουζίνα σας και προσθέστε, εκτός από τον κεντρικό φωτισμό, φωτιστικά πάγκου, προβολάκια ή led. Θα της δώσει περισσότερο βάθος και θα την κάνει ακόμα πιο πρακτική και λειτουργική.

Ντουλάπια και ράφια

Οι μικρές κουζίνες μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα κλειστοφοβικές όταν υπάρχουν παντού τριγύρω ντουλάπια στο ύψος του κεφαλιού. Σκεφτείτε να αντικαταστήστε μερικά ντουλάπια με ράφια και χρησιμοποιήστε βάσεις για κούπες, μαγνητικές βάσεις στήριξης μαχαιριών και θήκες για τα μπαχαρικά για να ανοίξει ο χώρος και να μειώσετε το οπτικό ύψος. Προσπαθήστε όμως να μην το παρακάνετε και να βρείτε τη σωστή ισορροπία. Η υπερβολική έκθεση σκευών και αντικειμένων μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση του χώρου. Βρείτε την ιδανική αναλογία.

Έκθεση μικροσυσκευών

Το να αφήσετε μερικές από τις συσκευές τις κουζίνας σας εκτεθειμένες, σίγουρα θα δημιουργήσει ένα ωραίο στυλ. Μια μηχανή espresso, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελέσει μια ωραία διακοσμητική πινελιά στην κουζίνα σας. Ασφαλώς δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε στα ντουλάπια συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων. Ωστόσο, η τοστιέρα σας ή το multi δεν έχουν λόγο να είναι σε εμφανή σημεία. Περιορίστε, λοιπόν, τις συσκευές που έχετε εκτός αποθηκευτικού χώρου σε αυτές που χρησιμοποιείτε καθημερινά και σε αυτές που ομορφαίνουν την κουζίνα σας και φυλάξτε τις υπόλοιπες σε μη ορατό μέρος.

Χρώματα

Σε όλους τους μικρούς χώρους, άρα και στην κουζίνα σας, σημαντικό ρόλο παίζει η γκάμα των χρωμάτων που χρησιμοποιείτε ή... που δεν χρησιμοποιείτε! Είναι σημαντικό να περιορίσετε σημαντικά τα χρώματα της κουζίνας σας διότι τα πολλά διαφορετικά χρώματα κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει διεσπαρμένος. Διαλέξτε ένα χρώμα και διατηρήστε το σε όλα τα ντουλάπια. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τα χρώματα, αλλά να θυμάστε πως είναι καλό να περιοριστείτε σε ένα.

Τοίχοι

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους! Η κουζίνα σας είναι μικρή και πρέπει να εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των τοίχων. Προμηθευτείτε κρεμάστρες τοίχων ή άγκιστρα, καθώς είναι κατάλληλα για να κρεμάσετε μικρά σκεύη και παράλληλα να αφήσετε τον χώρο να αναπνέει. Τα εξαρτήματα οργάνωσης τοίχου μπορούν να σας λύσουν τα χέρια και να αποτελέσουν μια έξυπνη και λειτουργική λύση για να κάνετε τους τοίχους σας χρηστικούς και να διατηρήσετε την κουζίνα σας απόλυτα οργανωμένη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ