Οι 300, Ξενοδοχείο Grand Budapest, Πέρα από τη λογική, Φως μέσα στο σκοτάδι: Οι ταινίες της εβδομάδας (φωτό & βίντεο)

300: Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
 


300: RISE OF AN EMPIRE Περιπετεια Έγχρωμη Διάρκεια: 102'
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Νόαμ Μούρο
Πρωταγωνιστούν: Σάλιβαν Στέιπλετον, Εβα Γκριν, Ροντρίγκο Σαντόρο, Λένα Χίντεϊ, Χανς Μάθισον
 



Υπόθεση
Μετά τη θυσία των 300, ήρθε η ώρα για εκδίκηση… Ο στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Ελληνες και να εξαπολύσει μια επίθεση που πρόκειται να αλλάξει τον ρου της μάχης. Ο Θεμιστοκλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πολυμελή στρατό του Ξέρξη -του θνητού που έγινε θεός- και της Αρτεμισίας, της αιμοδιψούς επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού.
 
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND BUDAPEST
 


THE GRAND BUDAPEST HOTEL Κωμωδία Έγχρωμη Διάρκεια: 99'
Παραγωγή: ΗΠΑ - Γερμανία Σκηνοθεσία: Γουές Αντερσον
Πρωταγωνιστούν: Ρέιφ Φάινς, Τίλντα Σουίντον, Τόνι Ρεβολόρι, Μπιλ Μάρεϊ, Σίρσα Ρόναν, Οουεν Γουίλσον
 



Υπόθεση
Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και ενώ η Ευρώπη κινείται ανέμελα στους ρυθμούς του Μεσοπολέμου, ο κύριος Γκουστάβ είναι ο υποδειγματικά πολυάσχολος ρεσεψιονίστ του The Grand Budapest Hotel. Για να είμαστε ειλικρινείς είναι ο μοναδικός λόγος που το ξενοδοχείο παραμένει ακόμα ακμαίο, καθώς με τη γοητεία του καταφέρνει και διατηρεί πιστή πελατεία (θηλυκού γένους). Οταν μια από τις κατακτήσεις του, η 80χρονη πολυεκατομμυριούχος Μαντάμ Ντ. Βρίσκεται νεκρή, αφήνοντας στον κ. Γκουστάβ ένα σπάνιο έργο τέχνης τότε όλες οι υποψίες θα στραφούν σε εκείνον. Και κάπως έτσι στην ιστορία θα εμπλακούν αδικημένοι κληρονόμοι, πληρωμένοι εκτελεστές, κατάδικοι και αστυνόμοι. Την αφήγηση αυτής της απίστευτης ιστορίας αναλαμβάνει ο Ζερό Μουσταφά, ένας νεαρός καμαρότος που σύντομα εξελίσσεται στον πιο πιστό φίλο του κ. Γκουστάβ.
 
 
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ
 


A PERDRE LA RAISON / OUR CHILDREN Κοινωνική Έγχρωμη Διάρκεια: 111'
Παραγωγή: Βέλγιο - Λουξεμβούργο - Γαλλία - Ελβετία Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Λαφός
Πρωταγωνιστούν: Εμιλί Ντεκέν, Ταχάρ Ραχίμ, Νιλς Αρεστρουπ
 


Υπόθεση
Η Μυριέλ και ο Μουνίρ είναι ερωτευμένοι. Από μικρός, ο νεαρός άνδρας από το Μαρόκο ζει με τον εύπορο γιατρό Πινζέ που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Όταν ο Μουνίρ και η Μυριέλ αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, η εξάρτηση του ζευγαριού από τον γιατρό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Όταν είναι ήδη αργά, η Μυριέλ αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ζει σε ένα ανθυγιεινό συναισθηματικά περιβάλλον που ύπουλα οδηγεί την οικογένεια προς μια τραγική κατάληξη...
 
 
ΦΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
 


POST TENEBRAS LUX Κοινωνική Έγχρωμη Διάρκεια: 114'
Παραγωγή: Μεξικό - Γαλλία - Ολλανδία - Γερμανία Σκηνοθεσία: Κάρλος Ρεϊγάδας
Πρωταγωνιστούν: Ρουτ Ρεϊγάδας, Ελεαζάρ Ρεϊγάδας, Αδόλφο Χιμένες, Νατάλια Ασεβέδο, Γκουιλεβάλδο Τόρρες
 


Υπόθεση
Στο Μεξικό, ο Χουάν και η νεαρή του οικογένειά εγκαταλείπουν την ζωή τους στην πόλη και εγκαθίστανται στην εξοχή. Εκεί, χαίρονται αλλά και υποφέρουν ερχόμενοι σε επαφή με έναν κόσμο που βλέπει την ζωή διαφορετικά. Αυτή η εμπειρία κάνει τον Χουάν να αναρωτηθεί αν αυτοί οι δύο κόσμοι τελικά αλληλοσυμπληρώνονται, ή αν, αντίθετα, ασυναίσθητα συγκρούονται μεταξύ τους καταστρέφοντας ο ένας τον άλλον.

πηγή:kerdos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ