Τhe Ilisian: Αυτό είναι το νέο όνομα του Hilton - Ανοίγει τις πύλες του το 2025, πάνω από 340 εκατ. για την ανακατασκευή του (φωτό)

«Ο νέος προορισμός φιλοδοξεί να είναι ένα σημείο συνάντησης έμπνευσης, κοσμοπολίτικο προορισμό», δήλωσε για το "Τhe Ilisian" ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Το Χίλτον τοπόσημο για την Αθήνα εγκαινιάστηκε πριν από 61 χρόνια από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της σειράς Κόνραντ Χίλτον το 1963. 

Η ανοικοδόμησή του ξεκίνησε το 1958 μετά από μελέτη των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη, Σπύρου Στάικου και Αντώνη Γεωργιάδη. 

Η ανέγερση του, σήμανε την είσοδο της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά πολυτελείας, αποτελώντας και το ίδιο ένα κατεξοχήν σύμβολο της μεταπολεμικής ανάπτυξης της χώρας.

Τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963, με τριήμερες εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν εκλεκτούς καλεσμένους ανά τον κόσμο, και αποτέλεσαν κάτι πρωτόγνωρο για την κοινωνική ζωή της πόλης. Μάλιστα κατά την τελετή των εγκαινίων  ο Κόνραντ Χίλτον, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι: "Το ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών είναι το ωραιότερο Χίλτον του κόσμου". 

Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, φιλοξένησε αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες, όπως αρχηγούς κρατών, καλλιτέχνες και επιστήμονες διεθνούς κύρους. Από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν έως τον Άντονι Κουίν.

Το Χίλτον είναι παρελθόν, ζήτω το "Τhe Ilisian"

Με έμπνευση από την περιοχή και τις προσόψεις του κτιρίου φιλοτεχνημένες από τον σπουδαίο Γιάννη Μόραλη το Hilton αλλάζει όνομα και ονομάζεται πλέον "Τhe Ilisian".

Αυτό είναι το νέο όνομα του νέου πολυδιάστατου προορισμού της Αθήνας στο πρώην Hilton που θα περιλαμβάνει φιλοξενία, κατοικία, εστιατόρια, χώρους άθλησης και ευεξίας.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δε συμβαίνει συχνά η αναγέννηση ενός κτιρίου να γίνεται σύμβολο αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής και τολμώ να πιώ ολόκληρης πόλης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για ένα νέο τοπόσημο και μία γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

«Ο νέος προορισμός φιλοδοξεί να είναι ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης, να αποτελέσει έναν ζωντανό και κοσμοπολίτικο προορισμό που δε θα είναι μόνο αθηναϊκός, έναν προορισμό που θα είναι από τα Ιλίσια για τα Ιλίσια», δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε., βασικού μετόχου της Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτριας του εμβληματικού ακινήτου στη λ. Βασιλίσσης Σοφίας.

ilissian

O νέος προορισμός που θα ανοίξει το 2025, μετά από μία επένδυση 340 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο «Conrad», 5 αστέρων ένα από τα κορυφαία brankd του ομίλου Hilton, θα διαθέτει δωμάτια και σουίτες με θέα στην Αθήνα και την Ακρόπολη, παράλληλα με τις ιδιωτικές, πολυτελείς «επώνυμες» κατοικίες κάτω από τα brands του ομίλου «Conrad’» και «Waldorf Astoria’». Το ακίνητο θα περιλαμβάνει μία σύγχρονη λέσχη (club) μελών, πολλαπλές επιλογές γαστρονομικών και ψυχαγωγικών χώρων, μοναδικά καταστήματα και εμπειρίες αναψυχής και ευεξίας.

hilton___3_

Σύμφωνα με μελέτη για τον οικονομικό αντίκτυπο της επένδυσης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η συνολική θετική επίδραση από τη λειτουργία του νέου προορισμού στην ελληνική οικονομία έως και την πρώτη πενταετή λειτουργία του, υπολογίζεται σε πάνω από 1,25 δισ. ευρώ.

hilton___1_

hilton___2_

hilton___4_

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ