Πένες με ελιές, ντομάτα και κάπαρη για το σημερινό μας τραπέζι από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου!



  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 3΄-4΄ το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρασί και βράζετε 7΄-8΄. Ξεπλένετε καλά την κάππαρη, τη στραγγίζετε πάλι, την προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε 2΄-3΄ ακόμη.

  3. Στο μεταξύ έχετε σουρώσει τα ζυμαρικά και τα έχετε ρίξει σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα κάππαρης, προσθέτετε τις ελιές, το μαϊντανό χοντροκομμένο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά τις πένες και σερβίρετε αμέσως. 

Υλικά

  • πένες: 500 γρ.
  • μαϊντανός: 1 ματσάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • πιπεριά: 1 κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • ντοματοχυμός: 100 γρ. συμπυκνωμένος
  • ντομάτες: 4 ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες
  • λευκό κρασί: 125 ml
  • ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ελιές: 8 μαύρες, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
  • κάππαρη: 2 κουταλιές της σούπας, στραγγισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ