Γιορτή της Γυναίκας σήμερα... Τιμήστε την με μια πεντανόστιμη τούρτα μιμόζα, τα άνθη της οποίας συμπίπτουν με τη μέρα που γιορτάζουμε!

Η μιμόζα (Acacia dalbata), είναι ένα αρκετά ψηλό δέντρο, που ανθίζει στην αρχή της άνοιξης. Βγάζει υπέροχα κίτρινα λουλουδάκια που μοιάζουν με μικρά χνουδωτά πον-πον, είναι μαζεμένα σε τσαμπιά και έχουν ένα υπέροχο, διακριτικό άρωμα. Η ανθοφορία της, συμπίπτει με τη γιορτή της γυναίκας! Για τον λόγο αυτό, μπορείτε να μας... τιμήσετε φτιάχνοντας αυτήν την τούρτα!

Η μιμόζα (Acacia dalbata), είναι ένα αρκετά ψηλό δέντρο, που ανθίζει στην αρχή της άνοιξης. Βγάζει υπέροχα κίτρινα λουλουδάκια που μοιάζουν με μικρά χνουδωτά πον-πον, είναι μαζεμένα σε τσαμπιά και έχουν ένα υπέροχο, διακριτικό άρωμα. Η ανθοφορία της, συμπίπτει με τη γιορτή της γυναίκας! Για τον λόγο αυτό, μπορείτε να μας... τιμήσετε φτιάχνοντας αυτήν την τούρτα!

Τι χρειαζόμαστε:


για το παντεσπάνι:

  • 6 αυγά
  • 225gr ζάχαρη
  • 170gr αλεύρι
  • 85gr βούτυρο
  • 1 βανίλια

για την κρέμα:

  • ½ λίτρο γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 150gr ζάχαρη
  • 50gr αλεύρι
  • βανίλια
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • κονσέρβα με ανανά (θα χρειαστούμε και το σιρόπι του)
  • ζάχαρη άχνη


Πώς το κάνουμε: Για το παντεσπάνι:

  1. Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη καλά.
  2. Κοσκινίζω το αλεύρι, το πρόσθετω και τα χτυπάω. Πρόσθετω και την βανίλια και το βάζω σε ταψάκι με λαδόχαρτο.
  3. Το ψήνω στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα:

  1. Βάζω το γάλα να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι
  2. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη και μετά το αλεύρι με την βανίλια και τα χτυπάω.
  3. Πρόσθετω το ζεστό γάλα και τα χτυπάω και το βάζω για λίγο στη φωτιά ενώ χτυπάω να γίνει η κρέμα ένα ομοιογενές μίγμα.


Συναρμολόγιση:

  1. Κόβω το πατεσπάνι στη μέση. Τα θρύμματα που θα γίνουν τα κρατάω στην άκρη. Στο κάτω παντεσπάνι κάνω ένα βαθούλωμα στο κέντρο, αφαιρώντας κι άλλα θρύμματα. Δεν πειράζω τις άκρες, μόνο το κέντρο, ώστε να γίνει σα μια θήκη (μέσα εκεί θα βάλω την κρέμα). Τα θρύμματα, μικρά και μεγάλα, τα βάζω στην άκρη, σε ένα πιάτο.
  2. Μετά, με το σιρόπι της κονσέρβας του ανανά, σιροπιάζω λίγο λίγο το παντεσπάνι
  3. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την πρόσθετω στην κρέμα που ήδη έχω φτιάξει πριν και την χτυπάω να γίνει όλο μια κρέμα ενιαία
  4. Βάζω την κρέμα στο πατεσπάνι μέσα στο βαθούλωμα που έχω κάνει. Δεν το βάζω όλο, κρατάω λίγο που θα καλύψω μετά την τούρτα. Την κρέμα τη βάζω στο βαθούλωμα όχι στις άκρες, μην τις καλύψει, μόνο το βαθούλωμα να γίνει ίσια επίπεδη επιφάνεια.
  5. Πάνω από την κρέμα βάζω ανανά κονσέρβα κομμένο σε μικρά κομματάκια και πάνω βάζω το άλλο παντεσπάνι.
  6. Απλώνω την κρέμα που περίσσεψε πάνω στην τούρτα και πάνω από την κρέμα βάζω τα θρυμματισμένα κομματάκια που είχα κόψει πριν από το παντεσπάνι
  7. Τέλος αχνίζω με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: syntagespareas.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ