Φεύγει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος οριστικά από τον ALPHA λόγω Βερύκιου; ποιός τα γράφει;‏

Ειλημμένη είναι η απόφαση του Δημήτρη Σταυρόπουλου να αποχωρήσει από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA Radio» και να «σπάσει» τη συνεργασία του, μετά από 15 χρόνια, με τον Δήμο Βερύκιο.

Ειλημμένη είναι η απόφαση του Δημήτρη Σταυρόπουλου να αποχωρήσει από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA Radio» και να «σπάσει» τη συνεργασία του, μετά από 15 χρόνια, με τον Δήμο Βερύκιο.



Μετά τα όσα είπε ο συνεργάτης του, ο Δήμος Βερύκιος, για τον Αύγουστο Κορτώ στην εκπομπή τους «Οι Αντίθετοι», έκαναν τον Δημήτρη Σταυρόπουλο να πάρει οριστικά αυτή την απόφαση. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου, ο Δημήτρης Σταυρόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή σε στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού.

Άρθρο του Γρηγόρη Μελά, newsit.gr

Όπως τους είπε, θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο, καθώς δέχεται τα «πυρά» και την αρνητική κριτική για πράγματα που ούτε είπε, αλλά που ούτε συμφωνεί με αυτά. Θέλοντας λοιπόν να διαχωρίσει τη θέση του, αποφάσισε να αποχωρήσει από τους «Αντίθετους», καθώς, όπως τους τόνισε, δεν μπορεί να είναι σε μία εκπομπή που κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια, έχοντας καθ' όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας μάλιστα αγωνιστεί για τα δικαιώματα της πολυφωνίας και της ελευθερίας του λόγου. Σύμφωνα όμως, με τις ίδιες έγκυρες πηγές, τόνισε στα στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού πως δεν κρατάει κακία σε κανέναν, ούτε και στον επί 15 χρόνια ραδιοφωνικό του «σύντροφο», τον Δήμο Βερύκιο.

Η απόφασή του όμως, είναι οριστική γιατί θέλει να ηρεμήσει μετά από την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη, χωρίς να ευθύνεται! Οριστικά τέλος λοιπόν στη συνεργασία Δημήτρη Σταυρόπουλου και Δήμου Βερύκιου, με τον πρώτο να διαχωρίζει εντελώς τη θέση του για όσα ειπώθηκαν από το συνεργάτη του για τον Αύγουστο Κορτώ.

3 πρόχειρες σκέψεις:

1) Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος στον αέρα έκανε τα πάντα για να διαχωρίσει τη θέση του, αρχικά. Όμως πιθανότατα κι αυτό ήταν συνεννοημένο. Η εκπομπή λέγεται "Οι Αντίθετοι" και η πρόζα τους είναι πάντα στο στυλ *Καλός Μπάτσος / Κακός Μπάτσος*. Αν ο Βερύκιος έκραζε, ο Σταυρόπουλος υπερασπιζόταν. Αν ο Βερύκιος είχε το ρόλο του φωνακλά, ο Σταυρόπουλος είχε το ρόλο του σοβαρού και μετριοπαθή. Οπότε το ότι ήταν αντίθετος στον Βερύκιο, στην εκπομπή Οι Αντίθετοι, δε σημαίνει ότι τα πίστευε τρομερά όλα όσα έλεγε: Το να διαφωνήσουν ήταν ο αυτοσκοπός της εκπομπής, γράφει η lifo.gr

2) "Δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή του. Δεν ήταν και τόσο αθώος...μπορεί σε κάποια στιγμή να παρίστανε τον αντικειμενικό που τάχα μου διαφωνούσε με τον Βερύκιο, αλλά κάποια στιγμή ενέδωσε και ο ίδιος και συμμετείχε σε όλο αυτό το πανηγύρι", σχολίασε ο CakeNet. Όντως, στο τέλος όταν τον ρώτησε ο Βερύκιος "Υπάρχει δικτατορία των γκέι;", ο Σταυρόπουλος είπε: «Υπάρχει δικτατορία των γκέι στη χώρα; Μεγάλη. Τεράστια. Αλλά αν ανοίξω το στόμα μου, θα πω πράγματα που μετά δεν θα παίρνονται πίσω. Υπάρχει δικτατορία. Και όχι μόνο δικτατορία, και μία μασονία!» Στη συνέχεια αφέθηκε να εννοηθεί ότι κάποιος γκέι ("κάποια" όπως είπε ο Βερύκιος) ήταν υπεύθυνος που ο Σταυρόπουλος δεν ήταν πια στην τηλεόραση. [Υπονοούμενα βέβαια άφησε για έναν εκ των παρουσιαστών και η Τζένη Χειλουδάκη - αλλά ας το αφήσουμε απέξω αυτό.]

3) Όμως: Ακόμα και να συμφωνούσε με τον Βερύκιο, το γεγονός ότι απ' την επόμενη ημέρα διαχώρισε τη θέση του (κάτι που δεν έκανε ο Βερύκιος στην εκπομπή της επομένης, αλλά αρκετές ώρες αργότερα, κι όταν το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις) και το ότι, απ' ό,τι φαίνεται, παραιτείται απ' την εκπομπή αλλά και απ' τον σταθμό, λέει κάτι. Δε μοιάζει με κίνηση εντυπωσιασμού, ή με μια φτηνή, ανέξοδη απολογία. Είναι μια κίνηση σοβαρή: Ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, για να δείξει έμπρακτα είτε τη μεταμέλειά του για όσα συνέβησαν και είπε, ή για να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του απ' τον Δήμο Βερύκιο αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι άνεργος. Δεν ξέρω αν έχει λεφτά στην άκρη, άλλες προτάσεις ή οτιδήποτε. Όμως να υπενθυμίσω ότι ενώ ο Σταυρόπουλος έκανε αυτό, ο Βερύκιος συνεχίζει κανονικά και στο ραδιόφωνο του Άλφα, αλλά και στην τηλεόραση [ποτέ δεν τον έδιωξε αυτόν κάποιος γκέι, απ' ό,τι φαίνεται...], και μάλιστα στο κεντρικό δελτίο του Αντώνη Σρόιτερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ