15 λόγοι για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ να πάτε στο Ναύπλιο το επόμενο ΣΚ!

Ο 1ος Μαραθώνιος Ναυπλίου (την Κυριακή 23 Μαρτίου) θα είναι η τέλεια αφορμή για να περάσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο σ'αυτήν την αρχοντική πόλη.

Ο 1ος Μαραθώνιος Ναυπλίου (την Κυριακή 23 Μαρτίου) θα είναι η τέλεια αφορμή για να περάσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο σ'αυτήν την αρχοντική πόλη.


Αν υποθέσουμε ότι η τελική εικόνα που σχηματίζεις στο μυαλό σου για ένα μέρος εξαρτάται, πρώτον από την ομορφιά και τις πτυχές της ζωής του και δεύτερον από τις στιγμές που έχεις περάσει σε αυτό, τότε το Ναύπλιο για μένα είναι ένας μικρός ταξιδιωτικός θησαυρός. Γιατί, εκτός από το άπειρο γέλιο και την ακόμα μεγαλύτερη (προσωπική) ηρεμία που έχω βρει τα τελευταία χρόνια εκεί, παρέα με τις καλύτερες φίλες μου, θεωρώ το πώς το Ναύπλιο έχει όλα τα κομφόρ για να περάσω -το λιγότερο- ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Άσε που είναι τόσο κοντά (σε εμάς τους Αθηναίους τουλάχιστον) που και της τελευταίας στιγμής να είσαι, πάλι θα σε βολέψει.

Τι κι αν έχω βρεθεί μπόλικες φορές σ'αυτήν την κοσμοπολίτικη πόλη; Κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο. Ένα ύπεροχο cafe που δεν έχω κάτσει, σοκάκια στην Παλιά Πόλη που δεν έχω παρατηρήσει, κοντινές παραλίες που δεν έχω κολυμπήσει.  Το σίγουρο είναι ότι κάθε φορά που επισκέπτομαι το Ναύπλιο περπατάω. Και αυτό το τελευταίο, δεν το χορταίνω με τίποτα.

Ίσως βέβαια να είναι κι αυτό κομμάτι της μαγεία της πόλης. Βλέπεις, στο Ναύπλιο, έχει τόσα πράγματα να δεις, τόσα μέρη να κάνεις ατελείωτες βόλτες και τόσα μέρη για να χαζέψεις που μια φορά δεν είναι αρκετή. Ούτε δύο, ούτε τρεις.

Την Κυριακή 23 Μαρτίου η πόλη θα φορέσει αθλητικά, θα υποδεχτεί δρομείς από όλη την Ελλάδα και θα πραγματοποιήσει τον πρώτο της Μαραθώνιο Δρόμου με το σύνθημα "Ναύπλιο, Φιλικός Προορισμός" (μάθε περισσότερα για τις συμμετοχές στο nafpliomarathon.gr).

Εμείς, μαζέψαμε 15 λόγους για να φτάσεις τρέχοντας (#diplis) στην πρωτεύουσα της Αργολίδας.

1. Αν είσαι από εκείνους που θα τρέξουν, έχεις ήδη το πρώτο win. Αφενός, μόνο και μόνο για την απόφαση κι αφετέρου για το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος Μαραθώνιος Δρόμου που διοργανώθηκε ποτέ στο Ναύπλιο. Τι πιο συμβολικό να θυμάσαι από αυτό;

2. Η απόφασή σου να τρέξεις στον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο ή τον Αγώνα Δρόμου των 2,5 ή των 5 χιλιομέτρων που διοργανώνεται στο Ναύπλιο (ή όπου αλλού θα συμμετέχεις μελλοντικά)  σε κάνει, σταδιακά, να μάθεις να αγαπάς το τρέξιμο. Όπως διάβαζα πρόσφατα μερικά από τα λόγια του δρομέα Martin Smith από την Αγγλία, ο οποίος έχει τρέξει συνολικά τέσσερις ημιμαραθώνιους και δύο μαραθώνιους: "Το τρέξιμο είναι το πιο εύκολο άθλημα που μπορείς να προσαρμόσεις σε μια πολυάσχολη ζωή, γιατί μπορείς να το κάνεις παντού, πάντα και δωρεάν. Σε αντίθεση με το τένις, το γκολφ ή το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται να είμαι μέλος κάποιου συλλόγου και υπάρχει σχετικά μικρός κίνδυνος τραυματισμού". Διαφωνείς;

3. Το δελτίο καιρού μας δείχνει ότι ο καιρός εκεί στας εξοχάς μέρα με τη μέρα θα είναι και καλύτερος. Μέχρι το επόμενο ΣΚ μάλιστα προβλέπεται φουλ ανοιξιάτικος.

4. Θα γνωρίσεις κόσμο. Πολύ κόσμο. Μάλιστα, αν είσαι από εκείνους που θα συμμετάσχουν στον Αγώνα δρόμου  να έχεις κατά νου ότι στην διαδρομή των 5 χιλιομέτρων θα έχεις να ανταγωνιστείς μέχρι και παιδάκια 12 ετών που είναι έτοιμα να πάρουν φόρα και να τερματήσουν!

5. Πάρ'το απόφαση. Το διήμερο αυτό θα φύγεις με αναζωογονημένο σώμα και πνεύμα. Βάλε τα αθλητικά σου μια ώρα αρχύτερα και κάνε τον "Γύρο της Αρβανιτιάς", όπως το λένε και οι ντόπιοι. Πρόκειται για έναν περιφερειακό πλακόστρωτο πεζόδρομο με θέα τον Αργολικό κόλπο -με αφετηρία το τέλος της προκυμαίας-, ο οποίος μετά από ένα χιλιόμετρο περίπου καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς. Εδώ θα αφήσεις τη βουή της πόλης και θα βρεις την ηρεμία σου.

 

6. Εννοείται ότι θα πεινάσεις. Και θα φας καλά. Για πολύ καλό και οικονομικό φαγητό να πας στον "Κανακαράκη 1986". Δοκίμασε το ψαρονέφρι πιπεράτο ή το κοτόπουλο με πένες και θα με θυμηθείς.

7. Αν είσαι από εκείνους που θα τρέξουν, τη δικαιούσαι διπλά. Αν όχι, και πάλι να την τιμήσεις, αξίζει. Μιλάμε για την κατά πολλούς καλύτερη pizza της πόλης στο ιταλικό εστιατόριο Scuola.

8. Σαββατοκύριακο χωρίς γλυκό, γίνεται; Δοκίμασε υπέροχους, φρέσκους και ζεστούς λουκουμάδες στο "Περγαμόντο" ή φάε 2-3 μπάλες από την "Παγωτομάνια". Το ή, είναι προαιρετικό. Φυσικά μπορείς να τα τιμήσεις και τα δύο.

 

9. Το απογευματάκι θα κάνεις μια βόλτα στα γραφικά στενάκια της Παλιάς Πόλης με τα κομψά νεοκλασικά και τα βενετσιάνικα μπαλκόνια, τις παλιές εκκλησίες και τις τούρκικες βρύσες της και θα γεμίσεις το μυαλό σου εικόνες.

10. Το πρώτο ποτό το Σάββατο που θα φτάσεις θα το πιεις στο Σοκάκι. Θα συνεχίσεις στο 360 (αν είσαι από Αθήνα θα σου φανεί γνώριμο το μέρος) και αν είσαι για ξενύχτι θα περάσεις μια βόλτα από το Room Cocktail Bar, για ένα από τα πιο διάσημα cocktails της πόλης. 

11. Tην Κυριακή το μεσημέρι, μετά το τρέξιμο (ή το χάζι), θα απολαύσεις έναν καφέ σε ένα από τα πιο αγαπημένα Ναυπλιώτικα μαγαζιά, το Αλλοτινό ή το Circulo.

12. Να το πάρεις το καραβάκι για το Μπούρτζι που όλο αναβάλλεις για να δεις το Κάστρο με τη βαριά ιστορία από κοντά. Ούτε μισή ώρα δεν θα σου πάρει και θα έχεις φύγει κερδισμένος. Και στο Παλαμήδι να ανέβεις, σε αυτό το εξαίσιο δείγμα της Αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα, για να απολαύσεις θέα ονειρική. 999 σκαλιά είναι, αλλά, ειδικά αν είσαι δρομέας, δεν σε βλέπω να πτοείσαι.

  13. Πας που πας για τρέξιμο, να μην κάνεις και λίγο ποδήλατο; Πάρε ένα διπλό ή τετραπλό και ξεχύσου στα Στενά της Παλιάς Πόλης.

14. Δεν έχεις λόγο να σκεφτείς τη Βουλή στην Αθήνα, όσο θα χαζεύεις την ιστορική Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

15. Ξέρεις τι καλά κάνεις στον οργανισμό σου με το τρέξιμο; Εκτός από το ότι ενισχύει τον μεταβολισμό σου και σε βοηθά να διώξεις το στρες, με το τρέξιμο έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις καρκίνο του μαστού, έχεις καλύτερη όραση και πιο γερά κόκκαλα, ενώ η λίμπιντό σου είναι ανεβασμένη.

 

Tι λες, θα τρέξεις μέχρι το Ναύπλιο;

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:nafpliomarathon.gr

Πηγή: cosmo.gr - Ιωάννα Παχούλη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ