Ευφάνταστα και...λαχταριστά έργα που απεικονίζουν χώρες και ηπείρους φτιαγμένες από τα φαγητά τους! (φωτογραφίες)

Ο φωτογράφος Henry Hargreaves που ζει και εργάζεται στην Νέα Ζηλανδία συνεργάστηκε με την καλλιτέχνιδα Caitlin Levin για την δημιουργία ενός ευφάνταστου και λαχταριστού έργου.

Ο φωτογράφος Henry Hargreaves που ζει και εργάζεται στην Νέα Ζηλανδία συνεργάστηκε με την καλλιτέχνιδα Caitlin Levin για την δημιουργία ενός ευφάνταστου και λαχταριστού έργου. Ο λόγος για το “Food Maps” που όπως αποκαλύπτει και το όνομα του απεικονίζει χώρες αλλά και ηπείρους φτιαγμένες από το πιο χαρακτηριστικό φαγητό της κάθε μιας, γράφει το Ozonweb.com. Για παράδειγμα, η Ιταλία είναι φτιαγμένη από κομμάτια ντομάτας, η Ινδία από διάφορα μπαχαρικά, η Αυστραλία από γαρίδες ενώ η Αμερική σχηματίζεται από σιτηρά και καλαμπόκι. Κάθε χάρτης είναι δημιουργημένος από αληθινές τροφές που έχουν συναρμολογηθεί επιμελώς με το χέρι. Έμπνευση για αυτό το έργο, στάθηκε η κοινή αγάπη των δημιουργών για τα ταξίδια.

Ο Hargreaves δηλώνει σχετικά με αυτό το έργο: «Αυτοί οι χάρτες δείχνουν πως το φαγητό έχει ταξιδέψει ολόκληρο τον κόσμο,  το οποίο μεταλλάσσει  την πολιτιστική ταυτότητα του κάθε χώρου και γίνεται κομμάτι αυτής.

1. Αφρική -Μπανάνες




2. Αυστραλία – Γαρίδες



3. Κίνα – Νουντλς



4. Γαλλία – Τυρί και ψωμί



5. Ινδία -Μπαχαρικά



6. Ιταλία – Ντομάτες



7. Ιαπωνία – Φύκια



8. Νέα Ζηλανδία – Ακτινίδια



9. Βρετανία – Μπισκότα



10. Αμερική – Καλαμπόκι



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ